Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Annebergs IF Seniorlag Herrar

3 mars 2019
18:00

Kung Karl Bollklubb

Sur förlust på övertid.

Årets första match i DM slutade med förlust. Extra surt var det att motståndarna slog in segermålet i 91:a minuten i en annars spelmässigt ganska jämn match.

AIF öppnade starkt och ägde spelet de första 10 minuterna innan Kung Karl tog över initiativet med ett par riktigt heta målchanser. Att 0-1 föll i 28 minuten var därför inte helt oväntat. Anneberg tog sig sen in i matchen alltmer igen. Så när 0-2 kom i 38:e minuten på en snabbt slagen frispark som öppnade upp för en motståndare att placera in bollen bakom Casper, som stod idag, kändes det inte helt rättvist. Våra grabbar samlade dock ihop sig och i minut 44 reducerade Adam Garett på halvvolley efter ett inlägg mot bortre stolpen.

Andra halvlek öppnade Anneberg bäst. Efter en frispark av Ted Bark som tog i överliggaren hade vi press på motståndarna och kvitteringen låg i luften. För målet i 77:e minuten stod Johan Hansson som efter att ha skurit in i straffområdet från vänster fick bollen serverad och kyligt kunde lägga in den i bortre burgaveln. AIF hade strax därefter en boll i ribban och en i stolpen. Så med max utdelning..........

Sista 10 minuterna lyfte sig Kung Karl och hade en rejäl press, men det kändes som om vi hade koll även om vi inte skulle kunna ro hem en seger. Tyvärr så hittade då domarna (tvådomarsystem i DM) en övertidminut som ingen annan förstod var den kom ifrån och det uttnyttjade motståndarna till ett punktera matchen. Direkt på den efterföljande avsparken tyckte en av domarna att det var lämpligt att blåsa av och förlusten var ett faktum.

Sammanfattningsvis gjorde våra killar en mer än godkänd säsongsstart. Mycket positiv energi på plan, många pigga ben och en attityd och inställning med mersmak. Tydligt var också att ledarstaben planterat en spelidé som truppen tagit till sig och lyckades följa i mångt och mycket. Vi gratulerar Kung Karl till segern och ser nu fram mot nästa match i DM söndag 10/3 14.00 på bortaplan mot Tofta GIF.