16 december 2017
16:00

Jitex Mölndal BK

Referat: Älvängens IK - Jitex Mölndal BK

Kvalmatch nummer två spelades mot Jitex och de ställde upp med diamant vilket är relativt ovanligt, men det är inga problem då vi snabbt vrider vår box till en diamant. I första halvlek är bollinnehavet stort och vi spelar oss fram till mängder av fina lägen, men avsluten är riktigt tafatta, antingen mitt på målvakten eller utanför. Vi lyckas dock trycka in en målvaktsretur i slutet och ett förlösande 1-0 mål var ett faktum. Men lyckan blev inte långvarig då det istället blev kvittering direkt efter, 1-1 i paus. Vi pratar i pausen om tålamod, fortsätta med vår spelidé och inte segla iväg för vi får panik i vår jakt efter mål.
Efter ungefär halva andra halvlek började tankarna om ett ovisst straffavgörande mala i huvudet, men sen kom målen äntligen. Vi spelar egentligen sämre i andra halvlek, men nu kom 3 snabba mål och det var verkligen förlösande och segern var ett faktum.
Totalt sett borde vi dödat matchen redan i första halvlek, så mycket klara lägen skapar vi. Försvarsmässigt är det riktigt bra, uppställt skapar de i stort sett ingenting förutom när vi några gånger tappar boll i uppspelsfasen. Jitex gav oss en rejäl match och var bra organiserade. Men till slut drog vi längsta strået och nu väntar ett regionalt gruppspel 3 eller 4 februari, sista hindret innan SM-finalspelet som vi sneglat lite lätt mot...