19:00

Stuguns BK

Alsens IF - Stuguns BK 1-1 (1-1)

En match som spelades på Norrmontage Arena i Järpen, skönt att vi kan få boka in oss där på konstgräset för dessa tidiga matcher, men nu längtar vi ut till naturgräset igen.

En match utan nyförvärvet Adam som väntar på operation, så Mattias Johansson fick åter dra på sig målvaktströjan och ställa sig därbak.

Matchen började med ett bra spel från Alsen, de tog kommandot direkt och löste Stuguns press väl, vilket även gav stora ytor framåt. En sådan kontring gav också utdelning i minut 16, då Johan Oscarsson spelar fram Anton Blom, som stressar sin back och sen kommer fri med målvakten, han sätter iskallt bollen mellan benen till 1-0.
Tyvärr så tappar Alsen initiativet efter målet och Stugun tar över spelet, hemmalaget slår bort enkla pass och i minut 23 så får en Stuguspelare på ett jätteskott som Mattias dock lyckas tippa i ribban, han tar själv returen men vräks sen över ända av en framrusande motspelare och bollen hamnar i mål, men frispark till Alsen döms helt riktigt. men strax efter gör vi ett dåligt uppspel som bryts och bollen spelas snabbt över till Stuguns Simon Jonsson, som gör en bra prestation, drar bort två ivriga Alsenspelare och sätter kvitteringen till 1-1. Stugun har strax efter målet ännu ett friläge, men Mattias lyckas knipa bollen till sist. Sista 10 min av halvleken så jämnar spelet ut sig, men halvtidssignalen kom rätt skönt.

I halvtid så talar vi om att försöka behålla lugnet inom laget och försöka spela bollen lite snabbare.

Andra halvlek så startar Stugun fortsatt bra och Alsen blir tillbakapressade, vi gör dock några byten, vilket ökar energin och börjar sen hitta tillbaka in i vårt spel igen, vi skapar oxå en del chanser, men har inte riktigt kylan på den sista tredjedelen. Stugun känns lite trötta och sista kvarten så är det i princip helt och hållet Alsens match. Vi gör också ett mål efter en tilltrasslad sitution, men målet blir bortdömt för offside.

Till syvende och sist så kanske oavgjort var rättvist, även om mina hemmaögon gärna hade sett en tre-poängare idag.

Bäst i Alsen var Krister Rensbo som kämpade över hela banan, back som han är. Tyvärr skadade han sig allvarligt sista minuten och vi får se hur pass illa det var. Plus också till Anton Blom som slet matchen igenom.

I Stugun var målskytten Simon Jonsson den vassaste.

Nu väntar ÖFK Ungdom nästa fredag, spännade!