Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Arlanda Jets A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Arlanda Jets
Amerikansk fotboll
A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Kristianstad Predators 3 3 0 0 6
2 Arlanda Jets 3 2 0 1 4
3 STU Northside Bulls 2 1 0 1 2
4 Tyresö Royal Crowns 2 1 0 1 2
5 Göteborgs Marvels 1 0 0 1 0
6 Karlskoga Wolves 1 0 0 1 0
7 Limhamn Griffins 1 0 0 1 0
8 Jönköping Spartans 1 0 0 1 0

Match

STU Northside Bulls

21 - 23
Bergshamra Idrottsplats
29 juni 2019
18:30

Arlanda Jets

Referat

Referat: STU Northside Bulls - Arlanda Jets

Vilken otrolig match vi fick uppleva igår på Bergshamra: ännu ett klassiskt möte mellan två lag som haft många klassiska möten genom åren, i en match som verkligen hade allt.

Arlanda kom från en vinst i kvartsfinalen med 28-10 mot Karlskoga, och STU vann sin kvartsfinal mot Göteborg Marvels med 1-0 eftersom att Marvles var tvungna att lämna WO.

Kvartsfinalen började fint för Jets defense, som stoppade STU på deras första drive. När Arlandas anfall sen klev in på planen kunde man efter en fin drive göra matchens första poäng genom ett fint springspel av Kelvin Boateng. Jonathan Wittberg sparkade in extrapoängen och vi hade 7-0.

Efter den explosiva starten från Jets kom matchen in i lite lugnare tempo och innan första kvarten var slut kunde STU kvittera genom en TD och lyckad extrapoäng därefter. 7-7 var ställningen när första kvarten var slut.

I andra kvarten hände det däremot mer: Jets började med att avancera långt ner på STUs planhalva - men Bulls defense stoppade Jets som fick nöja sig med ett field goal från Jonathan Wittberg, STU svarade med att göra en TD. Därefter hittade Viktor Ekberg Cristoffer Dessezar, som kunde göra en lång touchdown. Den efterföljande extrapoängen från Wittberg lyckades och ställningen var 14-17 i halvlek.
Många misstag och flaggor gjorde att inte något av lagen kunde komma in i rytm under egentligen hela första halvlek.
Båda lagens försvar spelade bra och kunde även tvinga fram misstag från det andra lagens anfall.

I trejde kvarten var tog båda lagens försvar yttligare ett steg och kunde gång på gång stoppa anfallen, och ställningen var densamma när den trejde kvarten tog slut.

Fjärde kvarten drog igång och det skulle visa sig bli en riktig nagelbitare. STU började med att göra touhdown och lyckas med extrapoängen: 21-17. Lagens försvar klev återigen fram och turades om att stoppa anfallen. Jets hade bland annat en blockad punt av Markus Grip, som anfallet inte lyckades ta vara på.
Efter en fumble av Jets kunde STU marchera ner i Red Zone, men med knappt 5 minuter kvar kunde Cristoffer Dessezar ta en interception och Arlandas anfall hade chans att ta ledningen igen.

Viktor Ekberg hittade en helt öppen Arvid Ek med en lång pass och två springspel senare kunde Jesper Johansson springa in Jets tredje Touchdown för dagen. STU blockade den efterföljande poängen, fick tag i bollen sprang 50 yards och var ytterst nära att göra poäng innan Jonathan Wittberg hann ifatt och ställgen var 21-23.

STU kunde gå till anfall med 1.50 kvar på klockan och kunde snabbt avancera ner i planen. Men, när man kommit ner i field-goal range klev Jets defense återigen fram och efter att man stoppat STU för negativa yards kunde Emanuel Hedman på fjärde försökaet ta sig förbi sin tackle och sacka STUs QB. Arlandas anfall kom in med ungefär 50 sekunder kvar och och knäade ut matchen.

Arlanda Jets spelar alltså i och med detta Division 1-final nästa helg i Borås. Matchen spelas på Borås Arena på Lördag den 6e Juni klockan 11.00. Hoppas vi ser lika många Jets-supportar på läktaren där, som vi gjorde på Bergshamra!

Poäng: Kelvin Boateng (6), Jesper Johansson (6), Cristoffer Dessezar (6), Jonathan Wittbgerg (5)
Interceptions: Cristoffer Dessezar (1)
MVP: Jonathan Wittberg

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Cristoffer Dessezar 1 6
Jesper Johansson 1 6
Kelvin Boateng 1 6
Jonathan Wittberg 1 5
Andreas Fjäll 1 0
Andreas Olofsson 1 0
Anton Norling 1 0
Anton Wittberg Letoff 1 0
Arvid Ek 1 0
Bartosz Wozniak 1 0
Carl Haage 1 0
Emanuel Hedman 1 0
Eric Zimmermann 1 0
Erik Isacson 1 0
Habib Alijan 1 0
Jesper Douhan 1 0
Jesper Vuorinen 1 0
Jimmy Alonzo 1 0
Kalle Hjertton 1 0
Mahmoud Aleili 1 0
Markus Grip 1 0
Mattias Grip 1 0
Oscar Larsson 1 0
Oskar Persson 1 0
Philip Marini 1 0
Pontus Blomgren 1 0
Rahmatolah Alijan 1 0
Sharif Twaha 1 0
Thim Sorri 1 0
Tor Nyroos 1 0
Verya Ostovar 1 0
Viktor Ekberg 1 0
M Spelade matcher P Poäng