28 april 2024
16:00

Backarnas FF

Referat: AIF Barrikaden - Backarnas FF

Här följer en kort redogörelse (tredje referatet från helgens matcher och känner – och kände mig redan när jag stod där – lite mosig i huvudet) för hur jag upplevde matchen samt statistik från den.
Startelva: Josephine – Otto, Elin, Kajsa, Nora – Elli, Skans, Eva, Charlie – Malin, Liedman
Började på bänken gjorde Fridh, Hannah, Hedil, Rebecka Svensson (debutant) och Alice P

I backlinjen spelade Kajsa mittback hela matchen medan hennes mittbackskompis Elin gick ut och ersattes av Nora med knappa kvarten kvar. Ytterbacksplatserna delades av Otto, Fridh och Nora. På innermittfältet alternerade Skans, Eva och Hannah medan Elli, Charlie, Hedil och en kort stund på slutet Liedman delade på yttermittfältspositionerna. I anfallet slutligen spelade omväxlande Malin, Liedman, Rebecka och Alice P.

Förutsättningarna för fotboll var allt annat än idealiska. Planen var otroligt tungsprungen och full av gropar och dessutom blåste det rejält.

Som helhet kom matchen att präglas mycket av kamp där vi oftast var framgångsrikast medan de när det blev mer ”öppet”, speciellt i första halvlek, lite oftare skaffade sig bättre lägen, kom loss från sin bevakning längs kanterna. Det var dock bara en gång det ledde till någon farlighet men där avslutet ur totalt fritt läge blev helt misslyckat och tur var det för spelaren i fråga var offside med 3-4 meter när passningen till henne slogs. Detta hände i den 13:e min. Tre minuter senare hade vi i ett i vissa stycken liknande läge men där det inte såg ut att vara offside (även om jag i detta ögonblick kom på att det kanske blev avblåst för det ändå), där skottläget för vår avslutare blev lite bättre, mer centralt, men avslutet inte så bra.

Under resten av halvleken blev det mycket spel på mittplan och det skapades inga målchanser att tala om åt något håll.

Andra halvlek började Backarna lite bättre än vi och i den 49:e min fick en av deras spelare på ett långskott som såg ut att skruva sig in i krysset men där Josephine gjorde en fin räddning till hörna. I den 55:e min uppstod det en lite kaotisk situation framför vårt mål där Josephine för några sekunder var satt ur spel innan hon fick tag i den igen.

Därefter vidtog en ny period utan heta chanser och också med väldigt få avslut. Vi hade dock två skapliga lägen i 71:a resp. 74:e min. Först när deras synnerligen offensiva målvakt (offensivare är det väl tveksamt om en någonsin sett) var lite satt ur spel men där Evas inlägg över henne mot bortre stolpen inte riktigt nåddes av våra två rena spelare där. Sedan uppstod efter en hörna en lite rörig situation av samma typ som skapade en farlighet för Backarna tidigare där målvakten till slut med en mycket bra räddning redde ut situationen.

När slutsignalen ljöd kunde vi konstatera att båda lagen gjort en storartad kämpainsats på det tunga underlaget på en gropig plan som gjorde det svårt att få till något skönspel. Imponerande av Backarna att orka så bra som de gjorde med bara en avbytare som dessutom skadade sig men kom in igen efter att ha lindat foten.

Tråkigt att det var en väldigt liten hemmapublik. Backarnas klack hördes faktiskt mer. Ska vi skylla på dels det fina vädret, dels på MFF-matchen som slutade runt 15.55?

Statistik: Hörnor: 3-3 Avslut på mål: 3-3 Avslut utanför: 6-7