13:00

Referat: FC Möllan - AIF Barrikaden

Startelva: Josephine Fischhaber (debutant i seriespelet) – Fridh, Elin, Kajsa, Nora – Fanny N, Yrsa, Skans, Evelina – Eva, Stephanie
Började på bänken gjorde Felicia, Hannah, Jennifer, Otto och Saga
I backlinjen spelade Kajsa och Elin hela matchen medan Fridh och Otto alternerade på högerbacken och Nora och Saga på vänsterbacken. På mittfältet spelade Fanny i princip hela matchen på sin högerkant (utgick p.g.a kramp).. På vänsterkanten alternerade Evelina och Jennifer medan Skans, Yrsa och Felicia delade på innermittfältssysslorna. Som anfallare alternerade Eva, Stephanie och Hannah.

Det märktes snabbt att detta skulle bli vår match vilket också tidigt exemplifierades av det ledningsmål vi gjorde redan i den 6:e min. En fin djupledsboll från, ja vem?, satte Stephanie i ett mycket fint avslutsläge och det utnyttjade hon hur säkert som helst. Sedan fick faktiskt Möllan till en kort period där man hade ett spelövertag dock utan att skapa några målchanser.

Men efter en spelad kvart blev det sedan vi för hela slanten och nu kom chanserna slag i slag. I den 17:e min hade vi ett riktigt drömanfall där bollen gick som på ett snöre innan den hamnade hos Fanny som slog ett inlägg där dock målvakten kom precis före Eva till bollen. Minuten därefter kom Fanny på nytt i en position lämplig för inlägg, den här gången ytterst lämplig eftersom vi hade 3-4 tämligen omarkerade spelare framför mål. Det blev Eva som tog avslutet som gick en bit över. I nästa minut hade Eva ett skott som målvakten räddade men lämnade retur på/tappade och då höll sig Yrsa framme och snodde åt sig bollen och passade snett inåt bakåt till Skans som fick ett bra skottläge men sköt strax utanför bortre krysset.

I den 21:a min kom det till slut ett 2-0-mål. Efter lite väggspel tog Skans hand om bollen och satte igång en mycket imponerande dribblingsräd bland alla tätt stående spelare vilken hon avslutade med att runda målvakten och enkelt lägga in bollen i mål. Jag borde kanske inte nämna det i samband med denna så jättefina individuella prestation men visst borde väl målvakten här kunnat göra en bättre insats? Utöver allt detta hade Evelina ett bra avslut som gick tätt över ribban.

Sedan tillkom en period som mer kännetecknades av skadeuppehåll än målchanser. Det var över huvud taget väldigt mycket sådana varav de två längsta kom under denna period (5 nersläpp av bollen i en och samma match, måste väl vara någon form av rekord i seniorfotboll). Vi trillade dock boll väldigt fint på deras planhalva även nu.

De sista 10 minuterna av första halvlek skapade vi en ny knippe med väldigt täta målchanser. I den 39:e min slog Eva en av sina många fina hörnor som dock aldrig resulterade (uppfattade jag det fel när Elin i paus frågade vad vi hade för taktik på hörnorna och fick till svar ”ingen” följt av ett samfällt skratt?). Den här gången precis förbi ett antal vita spelare (Möllan spelade som hemmalag i röd/svart) där ingen riktigt, men nästan, fick någon tå på bollen utan den gick strax utanför bortre stolpen. I den 41:a min frispelades Hannah som försökte avsluta nere i närmsta hörnet men bollen gick dessvärre någon decimeter utanför stolpen. I den 47:e min hade vi ännu ett av våra mönsteranfall när bollen på sin väg passerade Yrsa och Hannah innan den hamnade hos Eva vars skott dock tog klockrent i bortre stolpen.

Vi var alltså nu inne på en motiverad övertid p.g.a. långa skadeavbrott men det betydde inte att det var riktigt slut på målchanser innan paus för vår del. I den 48:e min ökade vi med benägen hjälp av våra motståndare på vår ledning till 3-0. I en väldigt rörig situation som såg ut att ta slut med Evas andra stolpträff på mindre än 2 minuter slutade istället med ett lika olyckligt som märkligt ingripande från en Möllanförsvarare som gjorde att bollen ändå hamnade i målburen. När hon helt oattackerad skulle rensa undan bollen vid ena stolproten sköt hon den liksom på fel håll, antagligen med stresspåslag orsakat av att vi surrat som bin framför deras mål konstant i slutet av halvleken.

Andra halvlek inleddes med två bra lägen för Jennifer att näta i 49:e resp. 50:e min. Vid det första tillfället tvekade hon lite för länge så att målvakten hann före till bollen. Vid det andra som föregicks av ännu en av många vackra frispelningar fick hon inte till något bra avslut. Andra tider skulle dock komma….

Möllan som i första halvlek spelat rätt defensivt började nu en bit in i andra halvlek flytta upp laget rejält vilket i alla fall ledde till ett par – helt ofarliga - avslut men inte så mycket mer. Det gav visserligen en hel del lägen för oss att kontra men vårt nästa mål i 69:e min var inte frukten av ett sådant, ganska långt därifrån faktiskt. Det påminde faktiskt väldigt mycket om Skans 2-0-mål men det var nu Hannah som tog sig förbi den ena efter den andra i straffområdet. Hon hamnade dock i lite sämre vinkel än Skans tidigare och valde att spela in bollen parallellt med mållinjen och vid bortre stolpen kom Eva och tryckte med stor pondus in bollen i kamp med en motståndare och 4-0 var ett faktum.

I den 74:e min fastställde vi slutresultatet 5-0 när Yrsa (?) erövrade bollen på mitten och passade Eva perfekt i djupled som i sin tur slog en sanslöst vacker exakt crossboll ut mot en helt fri Jennifer långt ute på vänsterkanten som nu tog rejäl revansch efter sitt något mindre bra avslut tidigare när hon skickligt tog ner och med sig bollen i en och samma rörelse, speedade mot målet och avslutade stensäkert i bortre.

Vi hade nu riktig lekstuga och inte minst Eva sprudlade av spelglädje och slog den ena geniala passningen efter den andra. Den allra finaste var en som nådde Skans vid straffpunkten. Tyvärr gick ännu ett avslut från henne mycket tätt utanför krysset. Vi var nu framme i den 84:e min men vi skulle hinna med ytterligare en bra målchans. I den 86:e min fick en forecheckande Hannah bollen från målvakten men hennes skott räddades sedan av henne..

Som helhet en väldigt bra insats betittad av över 100 åskådare där det inte var helt enkelt att bedöma vem som hade flest fans men det lutade nog åt oss. Vi spelade en väldigt trevlig och varierad fotboll med djupledslöpningar med och utan boll, fint kantspel toppad med en hel del vackra dribblingar. Det var verkligen ingen som föll det minsta ur ramen en dag som denna men som ofta var det ändå några som lyste lite extra. Det borde redan tydligt ha framgått att jag anser att Eva var en av dem. Men också Yrsa tycker jag förtjänar ett särskilt omnämnande. Hon var ju fullkomligt strålande. Läste spelet fantastiskt, hade ett alldeles felfritt passningsspel och varierade detta med att föra upp bollen i centrala långlöpningar innan hon lämnade över den till någon medspelare. Totalt en otroligt trevlig upplevelse på ett i huvudsak soligt om än lite blåsigt Sorgenfri. Efter 2 spelade omgångar ligger vi nu på 5:e plats.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 6-0 Avslut på mål: 14-4 Avslut utanför 14-3