15:00

IFK Klagshamn

Referat: AIF Barrikaden - IFK Klagshamn

Vi började med den kraftiga medvinden i ryggen. Tyvärr drog vi mycket mindre nytta av den än vi borde kunnat. Kombinationen en kraftig medvind och spel på konstgräs gör att alla löpbollar lätt blir för långa och bara rinner iväg om man inte tänker på att anpassa farten på dem vilket vi inte alls gjorde. Kanske slog vi också lite väl mycket långbollar när vi ibland kunde spelat ut till fria spelare på kanten (tyvärr är dessa försynta nog att aldrig ropa på bollen heller) för att sedan försöka slå in inlägg.

Istället kan man väl säga att Klagshamn drog nytta av motvinden när deras spelare i den 5:e min slog en frispark från mycket långt håll med en mycket hög bollbana som avslutningsvis gick över alla inkl. Alice men med hjälp av vinden trycktes ner under ribban.

Medvinden innebar ju dock att spelet var väldigt mycket förlagt till deras planhalva men det var först de sista 10 minuterna som vi fick till lite målchanser men då kom de rätt tätt och vi hade väldigt röriga situationer precis framför deras mål 3 gånger på 2 min. Vi avslutade sedan bara sekunder före paussignalen med att en av våra anfallare kom alldeles fri med målvakten efter en fin öppnande passning men tyvärr fick en aningen för lång förstatouch på bollen så att målvakten precis hann få tag på den när hon rusat ut.

Klagshamn kom in med stor energi efter paus och hade redan hunnit med ett stolpskott och haft en boll på mållinjen innan de innan det gått tre minuter av halvleken gjorde 2-0 vid en rörig situation efter en hörna. Gick den kanske rent av direkt i mål? Sedan fortsatte Klagshamn att i 25-30 min dominera på ungefär samma sätt som vi gjorde i första (men även de slog relativt ofta alldeles för branta djupledspassningar) möjligtvis med den skillnaden att vi i princip inte hade något alls framåt medan Klagshamn stack upp då och då i första halvlek.

Mot slutet jämnade vi dock ut spelet lite och vi fick också till ett par bra chanser, bl.a. hade Eva ett stolpskott.

En reflexion jag gjorde var att såväl Alice som deras målvakten ofta gick väldigt långt ut och bröt och båda gjorde det också framgångsrikt.

Statistik: Hörnor: 7-7 Avslut på mål: 6-13 Avslut utanför: 7-7

lör 12 jun 2021, 15:00 IFK Klagshamn - AIF Barrikaden 1 - 0