Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Adelövs IK

Följ

Adelövs IK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Adelövs IK
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Adelövs IK
Adress Co Jens Tagesson Adelöv, Ängsberg 1
Postadress 57398 Tranås
E-post adelovsik@hotmail.com
Orgnr 826500-3544

Om Adelövs IK

Start skottet för klubben var en tioårig grabb vid namn Lennart som kom till en bondgård i Ryd mellan Adelöv och Duvebo om somrarna tillsammans med sina föräldrar. Han hjälpte till på gården för att tjäna några kronor, lönen var inte hög på den tiden, första året tjänade han 2 kronor.
Lennart var mycket idrottsintresserad och fotboll gillade han att spela.
Mellan hölassen eller när det fanns energi i kroppen så var det ett gäng ungdomar som nötte den runda läderkulan mellan grästorvorna i Ryd.
En sommar när Lennart var 14 år gjorde han och några grabbar i byn slag i saken och startade Adelövs IK året var 1933.
Lennart var en driven ungdom och tog på sig rollen som ordförande.
Lennarts idrottsliga intresse fortsatte och han blev senare känd bl.a som SVTs sportkommentator under många år.
Vem har inte hört Lennart Hyland i Hockey VM 1962 när tre kronor tar VM guld mot Kanada då Sverige sätter det avgörande målet i tom bur och Lennart skriker Deeen gliiiideer inn i måååålll.

Vi är idag oerhört tacksamma till dessa människor som har gett oss möjlighet att ha en levande fotboll i vår byggd, som idag är ett viktigt vardagsinslag i Adelöv.
1933 var det inte tal om att spela på några planer med konstgräs eller välskött naturgräs. Nej då höll Adelöv till på någonting som kallades ”Gravamösen” det var en någorlunda jämn yta utanför Duvebo, här utvecklades benmuskler i dyn. Linjemarkeringar och målnät fanns inte på planen men fyra stolpar räckte för att spelet skulle börja utvecklas tillsammans med benmusklerna.
1937 var också året när man blev medlem i Smålandsfotbollsförbund.

Medlemskap

Ert medlemskap i Adelövs IK är ett viktigt ekonomisk bidrag till vår verksamhet. Att driva bra ungdom och senior verksamhet är för oss ett av det viktigaste vi gör i föreningen. Det är viktigt att ungdomar kan komma till träningar och uppleva kvalitet i både träning och den sociala närvaron. För att vi som förening ska kunna bedriva denna verksamhet så är det viktigt att våra medlemmar kan engagera sig i vår verksamhet, så du som medlem är alltid välkommen.

För att bli medlem sänd ett e-mail till adelovsik@hotmail.com eller ring någon i styrelsen.