20 januari 2024
16:00

AC Camelen

Bra match av Camelen men ändå en trist förlust

Trots de två nyförvärven, Eimantas och Hannes, vilka förstärkte laget betydligt blev det ändå en förlust. Matchen inledde dock Camelen offensivt och med ett spelövertag som man inte har sett på länge. Redan i första minuten jobbade Övling fram pucken till Thomas som snabbt passade fram till Kalle som snyggt och välplacerat la in pucken vid målvaktens vänstra stolpe. Snyggt spel. Sen följde ett litet palaver, deras sekreteriat saknade protokoll men det störde inte Camelen som fortsatte sitt övertygande spel. NIF hade viseligen en puck som träffade storspelande Olles vänstra stolpe men Camelen hade än så länge kommandot. Och 0-2 kommer trots att Philip satt utvisad. Hannes drar igång ett anfall, fintar bort några NIF.ar och passar till Eimantas som läckert sätter pucken i nätet. Sen får vi ett läge där NIF har två utvisade i en minut men vi lyckades inte att trycka in pucken fast det är nära flera gånger.
Andra perioden byter NIF målvakt och det blir en scenförändring. Camelens offensiv kommer av sig. Och NIFs reduceringspuck kommer efter 5 minuter. Ett ganska lamt skott som träffar en Camelback och styrs in bakom Olle. Sen följer ett läge med två man utvisade i 1 minut , det reder vi ut.I tionde minuten blir det gruff och rörigt. Många utvisningsminuter delas ut till bägge lagen samt matchstraff till varsin spelare i båda lagen. Vi spelar bra powerläget. Oskar får en passning från Agaston och skjuter men deras målvakt klarar. När NIF blir fulltaliga rinner en av deras forward oförklarigt enkelt igenom våra två backar och kommer fri med Olle och 2-2 är ett faktum. Vi får ännu en gång ett powerläge men Philips skott träffar mitt på målvakten, strax efter kommer Hannes nästan fri men lyckas inte överlista målvakten. Deras 3-2 mål var försmädligt. Det var inge skott utan en puck som gled mellan Olles benskydd. Olle gkorde en helt igenom fantastisk match men hade otur i det här läget.
Camelen försökte och försökte. Med tom målbur sista minuten och en press men det blev förlust i alla fall. Trots en bra match från samtliga Cameler. Kul att Lyran kunde spela och att nyförvärven växer in i laget. Viktor, Oskar, Agoston, Hannes och Eimantas kommer att rosa Camelen framöver helt säkert.