Referat: IFK Kungälv - SK Höjden

Så var det dags att åka till Skarpe Nord och ta sig an IFK Kungälv igen, säsongens sista seriematch.

Väderprognosen såg riktigt mörk ut, massor av vind och hällregn. Redan under uppvärmningen fick vi en föraning om hur vädret skulle växla. Killarna blev genomsura av en störtskur men sedan uppvärmda av solen som kom efter.

Isen såg faktiskt fin ut när vi klev ut.

Matchen började jämnt och det var lite chanser åt båda håll. Redan från start märktes att det som vanligt skulle bli ganska hårda tag.

Erik snappade tidigt upp en förlupen boll i motståndarnas straffområde, och gjorde inget misstag. En kvart senare kvitterar Kungälv genom en fin genomåkning i ett lite för öppet försvar. Arvin kunde inte göra något på avslutet.

Herman drar på ett avslut som många av spelarna upplever går in i mål och studsar ut, men domarna menar att det var stolpträff.

I slutet på första halvlek ryker Linus ihop med en motståndare efter en eftersläng och de båda drabbas av 10 minuter på botbänken med start i andra halvlek.

I omklädningsrummet jobbade vi med att fokusera på bandyn vi skulle spela och inte på de som hade ont, eller att motståndarna spelade fult, eller annat som man inte kan påverka. Men blandat resultat.

Lyckligtvis tar det bara någon minut innan Herman får på en drömträff ganska långt utanför straffområdet, och ledningen är återigen ett faktum. En liten revansch på det omdiskuterade avslutet i slutet av första.

Spelet rullar på och vi upplever det som att vi har ett litet övertag, där de försöker stoppa oss med otillåtna medel. Till slut får de också en utvisning för fasthållning, även om det är fel förövare som får sätta sig.

Mats gör strax efter en genomåkning med ett riktigt klassavslut i nättaket och vi har två bollar på dem.

De tar timeout, gissningsvis för att reda ut spelet lite, och efter det känns det som att vi blir lite ängsliga och låter dem föra spelet. De får många hörnor och till slut en straff. Malcolm är iskall och räddar skottet.

Till slut sätter de 2-3 i efterspelet till en hörna. Spelet fortsätter bölja och våra spelare är lite tveksamma eftersom IFK går in hårdare i alla situationer än vi gör. Trots detta är vi inte utan chanser.

Men i matchens slutfas lyckas de tyvärr trycka in kvitteringsbollen. Vi kraftsamlar sista 10 men lyckas inte återta ledningen.

Tyvärr blir vi lite stressade när motståndarna spelar hårt och kör med efterslängar. Med mognad blir det lättare att hålla humör och fokus i schack. Frislagsstatistiken är 17-3 i vår favör, vilket säger en del om spelet.

Sedan varierade vädret väldigt och spelet med det. Det blåste så hårt att spelarbåsen höll på att välta med spelarna i. Hällregn blandat med hagel under några minuter. Stark vind i upplevd motriktning hela matchen. I vissa lägen är det bara omöjligt att upprätthålla ett bra spel.

Likaresultatet känns lite som en förlust, men vi slapp åtminstone förlora sista matchen denna berg- och dal-bana till säsong.

Det finns många fina individuella prestationer denna match. Målen, straffräddning, Linus fantastiska jobb i defensiven och även Hampus försvar, dessutom på en ovan position, Gabriels matchdebut, mycket kul att se. Anton var återigen millimetrar från premiärstruten, men vi får ha tålamod lite till. Fler finns, men de får vi ta i annat forum.

Det har varit ännu än rolig säsong att vara med killarna i deras utveckling i bandyn och övrigt. Ser redan fram emot nästa!