16 december 2023
18:00

Gripen-Höjden

Referat: Uppsala BoIS - Gripen-Höjden

Efter en lång bussresa kommer vi laddade till Uppsala. Johannes är väldigt tydlig innan matchen: ”det här blir chansen att ta våra första poäng men då måste vi spela vår bästa bandy. Taktiken är enkel: flytta upp laget, hålla mittfältet och aldrig deppa ihop. Får vi ett mål emot, då nollställer vi och kämpar vidare.”

Matchen börjar väldigt bra. Försvaret håller en stark backlinje och Ella har inte mycket att göra. Vi får snabbt två hörnor och sätter press på Uppsala. Efter 17 minuter kommer Wilma på högerkanten och gör 0-1 med ett finfint skott. Vi behåller initiativet och efter 20 minuter får vi en straff och Ebba träder fram som planerat. Förväntningarna är höga och hon tvekar inte. Iskall utökar Ebba ledningen till 0-2! Uppsala lyckas reducera till 1-2 strax innan halvleken men vi hade klart övertaget i den första halvleken.

Det är väntat Uppsala vill ta revansch i andra halvan och de börjar starkt. Vi håller emot men de tar initiativet och kommer farligt nära målet allt för många gånger. Efter 10 skott på mål kvitterar de i 77e minuten. Nu blir matchen en riktig rysare eftersom båda lagen är supertaggade att ta vinsten. Tjejerna kämpar verkligen om varje boll och gör sitt yttersta. Det är nervöst på bänken och klockan går plötsligt väldigt sakta… Fram till den 89e minuten och hörna, spänningen är olidlig. Sista chansen. Laget ställer upp. Alma siktar och skyter…MÅÅÅÅÅÅÅL! 2-3!! Uppsala tar time-out för att få 90 sekunder extra tid. De lyckas med ett till skott på mål som Ella räddar.
Vinsten är vår, vilken insats från hela laget, vilket fantastiskt resultat! Troligen kunde man höra segervrålet i Trollhättan och Göteborg ??