18:30

IK Zenith Grön

Referat: IFK Björkö - IK Zenith Grön

Ett kort matchreferat från dagens match. Som tränare är man alltid partisk men dagens match var en match som man inte vill eller skall förlora.

Tjejerna känns taggade innan match och vi börjar i ett rasande tempo. Vi ser fantastiska spelkombinationer och vi breddar jättebra åt både höger och vänster. Inlägg på inlägg och man hör hur Zenith tränare är mäkta imponerande över vårt kantspel, men man kan också märka hur flera av våra spelade faller in en falsk trygghet; "dessa tjejerna slår vi 8 dagar i veckan". Vi slutar att gå hårt in i närkamperna, vi rensar bort farliga lägen lite för farligt och vi är inte först på bollen de sista 5 min och Zenith gör 1-0 och våra tjejer står och tittar när de prickskjuter 1-0. Allvaret infinner sig inte riktigt utan tjejerna tycker i periodpaus att det är orättvist att Zenith leder. Zenith tränare är smått förvånade att deras lag leder och hyllar deras kämparinsats.

Vi rycker upp och i andra men trots utökar Zenith ledningen till 3-0. Vi rensar fortfarande inte ordentligt och låter två tjejer prickskjuta igen. Halva gänget är utpumpade medan halva gänget inte riktigt verkar bry sig; Lite nya uppmaningar att ALLA måste springa när man förlorat boll. En rolig sak är att så fort man förlorat boll och inte försöker jaga ikapp den så tittar flera tjejer bort till oss tränare ..man vet att man borde men inte gör grovjobbet. Zenith tränare är fortfarande förvånade att man leder matchen. Antalet målchanser men framför allt kvaliteten på vårt anfallspel är gånger 10 motståndarnas..Motståndarna har inte alls samma fart, flyt och bred i sitt spel. Inläggen från höger- och vänsterkant är fantastiska, vi är supersäkra bakåt de gånger Zenith kontrar

Vi lyfter oss i tredje och gör två snabba mål när det återstår 5-6 minuter men matchen slutar 2-4. Orättvist men ändå rättvist; fotboll handlar om att göra fler mål än motståndarna och det gör Zenith idag. De springer mer och är lite mer taggade och får några enkla mål. Spelet, spelidén och tanken bakom passningarna är våra big time.

Det är lätt att bli kritisk men vi har ett bra snack efter matchen. Vi är överens om att vi faktiskt borde vunnit matchen, att vi ibland inte gör grovjobbet och jobbar hem. Vi kommer tillbaka till ork...vi har några tjejer som orkar springa och faktiskt spelar 60 minuter och springer hela tiden medan vissa sliter med orken. Det förstår vi men när man byter så vill vi att man är högröd i ansiktet och kan höra hjärtat slå. Det snabbaste löpningen skall man inte ta vid byte utan under match. Redan nästa år är planerna ytterligare 10-15 meter längre. Samtliga mål idag hade kunnat undvikas men vi lör oss mycket sv detta. Vi tar med oss det trygga spelet i backlinjen, målvaktsspelet och kantspelet. Vi lovar varandra att visa helt andra takter på söndag mot Landvetter - vi studsar tillbaka och tar en gruvlig revansch. Välkomna !