Waiting

FESTLOKAL

SÄKER O TRYGG

DELA SIDAN

Om IFK Berga

IFK Berga grundades 1933 i stadsdelen Berga i Kalmar och firade alltså 80-årsjubileum 2013!

Våra klubbhus ligger vid Bergaviks Idrottsplats i norra Kalmar strax intill Kalmarsund. Här finns fyra stycken 11-mannaplaner, varav två oxå kan används som 7-manna samt en 5-mannaplan, som kommunen ansvarar för.

IFK Berga har under årens lopp haft flera idrotter på programmet, bland annat fotboll, bordtennis och friidrott. Bandy har spelats på Bergavikens is, fram till 1960-talet, just där Bergaviks idrottsplats nu ligger! På den tiden spelades fotbollens hemmamatcher på Funkabovallen eller på Gröndal.

Numera är det bara fotboll som gäller.
IFK Bergas A-lag har sedan flera år spelat i div. 4. År 2006 spelade laget för första gången i div. 4 Elit. Efter negativt kval klarade man nytt kontrakt. 2007 blev nog det bästa året någonsin hittills för klubben - Efter tredje plats i serien gick man till kvalserie till division 3. Bara ett mål skiljde IFK Berga från en division 3-plats när kvalserien var slutspelad. 2008 var vi igen i kval till div. 3 och i sista kvalmatchen borta mot Ryssby tog vi avancemanget till div. 3. 2009 spelades alltså divison 3 fotboll på Bergaviks IP. Tyvärr blev det för många oavgjorda och förluster för att hålla oss kvar - 2010 spelade vi i div 4 elit . Efter en lysande säsong 2010 avancerade vi åter till div. 3.
2013 kom vi 2:a och en kvalplats till div 2 vilket slutade med ett historiskt avancemang till div 2 anno 2014.

Sedan 1994 har vi en ungdomssektion som ständigt växer, med väl utbildade tränare och ledare. Vi har ca 400 aktiva medlemmar, varav drygt 300 är barn/ungdom upp till 16 år. Vår ungdomsverksamhet har utvecklats under åren och visar "vilja-våga-vinn" både på och utanför fotbollsplanen!

Under de senaste säsongerna har flera av föreningens äldsta ungdomsspelare flyttats upp till seniortruppen och har fått spela i A- och B-lag. Några av våra talanger har varit uttagna till Smålandslag och Svenska FF´s Elitpojkläger. Sedan 2004 har flera IFK Bergaspelare varit med i Kalmar FF´s Tipselittrupp och 2009 återvände våra första välutbildade spelare i retur!

Återväxten är god! Seniortruppen har stabiliserats med egna produkter och kompletterats med några "rutinerade" spelare som har den rätta föreningskänslan. Vi också satsat på ett utvecklingslag med spelare från seniortruppen som tränare - detta lag matchas i seniorserie för att förbereda sig väl för B/A-lagsspel.
Detta har fört med sig att organisationen kring vår seniorverksamhet har stärkts och dialogen mellan senior och ungdomsverksamhet säkerställts.

Vi ser förhoppningsfullt på framtiden!

Väl mött till:
Bergaviks IP,
A-plan 110 x 65 meter
Dräkt: Vit/blå/vit
Antal medlemmar: 470

SENASTE BILDER OCH VIDEO

Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp