18 augusti 2017
19:00

Filipstads FF 2

Referat: Carlstad FC - Filipstads FF 2

Efter att ha en vinst mot Åtorp i ryggen gick CFC ut med hyggligt självförtroende mot serieledarna Filipstad, som vi förvissa förlorade mot med 1-6 senast, men vi hade en fin andra halvlek att ta med oss från den matchen.

Som vanligt på sommarhalvåret var det många borta, och Coach Crull fick kalla in den gamle Alfred Hjerpe och debutanten Björn för att fylla på bänken.

Björn

Vi hade ett bra lag på pappret, men vi hade relativt få alternativ i centrallinjen. Vi hade endast 2 mittbackar, Nyzell och Knutsson, och vi hade få centrala mittfältare, så vi visste att Libeck och Lang, 85 år tillsammans, skulle få det stamina-mässigt jobbigt mot dom unga kvicka Filipstadsspelarna. Vi hade dock den farliga Aram som simmade mellan deras mittfält och backlinje, och en för dagen het Denis, så hotade framåt i omställningarna, vilket skulle visa sig avgörande. Vi hade även den spektakuläre Olsäter i mål, som återigen fick vikariera i mål i avsaknad av en "skolad" målvakt.

Vi inledde med att ganska snart göra 1-0 påpassligt med en lobb-projektil av Denis efter slarv av Filipstad. Senare följde även 2-0 av Aram och i samband med det fick Filipstads målvakt utgå (otäck stämning spred sig på bänken när Denis skrek om att ringa ambulans för att målvakten öga hade spruckit, lyckligtvis var den endast ögonbrynet). Succestart av CFC, men offensivt skickliga Filipstads började äta sig in i matchen då vi blev trötta och gav dom ökat utrymme. 2-1 kom på hörna efter att vi borde ha rensat iväg bollen tidigare. 2-2 kom innan paus, och det började se mörkt ut för CFC.

Efter paus tog Filipstad ledningen med 3-2 men vi kände oss inte slagna för det. Filipstad drog ner på takten vid ledning och vi hotade igen. Aram hade ett jätteläge att göra 3-3 men deras stand-in målvakt räddade en lobb vid friläge. Alfred Hjerpe, den gamle hjälten rakar dock in 3-3 efter en frispark av Aram. Tyvärr gör Filipstad 3-4 men vi lyckas återigen replikera när den gamle målskytten Denis spottade ur sig 4-4 efter en kontroversiell bollvinst av Erik Knutsson. Dessförinnan hade Aram ännu ett friläge.

Kul och actionfylld match där vi fick vrida ur varende svettdroppe ur vårt på vissa håll gubbiga och inte helt fulltränade lag för dagen. Filipstad var mer bollförande, men vi försvarade oss bra, och skapade fina chanser framåt, så helt orättvis var inte poängen, även om vi kanske var gladare än Filipstad som endast hade en poängtapp innan matchen. .