Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad FC A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Carlstad FC
Fotboll
A-lag Herrar

Kontaktinformation

Namn Carlstad FC
E-post rlekstroem@gmail.com

Om Carlstad FC A-lag Herrar

Under det sena 1990-talet satsades det stort på fotboll i Karlstad, en bygd där ishockeyn annars ligger som en blöt filt över den mesta andra sport. Värmlands fotbollsförbunds stora satsning, Carlstad United, såg dagens ljus i april 1998. Carlstad United var dock inte först i Karlstad med ett internationellt klubbnamn. Året innan hade nämligen Carlstad Football Club sett dagens ljus.

Carlstad FC har ända sedan grundandet 1997 varit en tillflyktsort för fotbollsspelare som söker den härliga gemenskap som enbart kan uppstå under fysisk aktivitet i grupp. De sportsliga prestationerna har inte tagit föreningen högre än division 6 (hittills!). Den första seriesegern kom dock så tidigt som 2003, då CFC lyckades säkra uppgången från Division 7 Östra med en hel omgång kvar att spela. Marginalen till Nordmarks IF var 4 poäng när det var en hel omgång kvar att spela.

Under de första åren spelade Carlstad FC med två uppsättningar tröjor. De huvudsakliga färgerna var vitt och svart, med vissa orange inslag. Klubben skulle dock komma att uppträda i orange förstaställ och svart andraställ från och med säsongen 2013.
Istället för att ta pendeln raka spåret tillbaka till division 7 lyckades CFC med bravur ta en mittenplats i Division 6 redan på första försöket år 2004. Detta var en trend som skulle fortsätta de kommande åren. Den unga klubben Carlstad FC skulle komma att etableras som ett stabilt inslag i Division 6 i Värmland. Man lyckades inte riktigt utmana om de översta positionerna, men var heller aldrig riktigt nära det nedre strecket, även om år som 2007 och 2013 kan tyckas syna CFC lite väl nära det nedre strecket.

Det var först år 2014 som CFC blev relegerade ur Division 6. En rent ut sagt bedrövlig säsong slutade med stora önskningar som inte skulle uppfyllas och ett oerhört räknande av poäng och målskillnad. Den tredje sista matchen på säsongen vanns med 2-1 mot Norrstrands IF U, vilket väckte hopp i laget. NIF var ändå med och slogs på den översta halvan av tabellen. Det hoppet släcktes dock illa kvickt av Ulvsby IF i säsongens sista match. Vinst med 4 måls marginal hade hållit CFC kvar i division 6. Ett brutet ben, inga gjorda mål och på tok för många insläppta sådana 90 minuter senare stod det klart; Carlstad FC tillbringar 2015 i Division 7. Det kändes dock redan under slutet av säsongen 2014 att satsningarna inför 2015 hade startat.

2015 slutade inte som förväntat. Laget var förvisso starka på hemmaplan (enbart serievinnarna Hammarö var bättre) men bortaspelet var som bortblåst så laget slutade mitt i tabellen.

De senaste åren har Carlstad FC harvat i mitten av division sju.

2018 får gå till historien som ett viktigt år, då tre saker hände i den lilla föreningen:
* Ett farmaravtal med Sommaro IF tecknades
* De orangea tröjorna förpassades till andra ställ till förmån för vita tröjor
* Ett pojklag, P-10, startades av föreningens grundare, Ronnie Adrian

2018 slutade Carlstad FC 2:a i division 7 och slog sedan KBK 2 kvalet över 2 matcher med totalt 12-2. Avancemanget till division 6 uteblev då Sommaro föll i kvalet, men Carlstad FC började cementera ryktet som ett riktigt lirarlag med det snyggaste spelet och dom snyggaste målen.