23 maj 2016
19:15

Carlstad FC

Referat: FBK Karlstad 3 - Carlstad FC

På måndagskvällen var det dags för match mot serieledarna FBK som hade inledit med 3 raka segrar och 17-0 i målskillnad. FBK 3 har gjort några tunga värvningar, bland annat den rutinerade försvarsspelaren Binar Sandi och ett par duktiga innermittfältare (Stefan, Rasmus) som fram tills nyligen huserade i FBK's A-lag.

På förhand trodde (och hoppades) coach på en match där FBK 3 hade lite mer boll, och CFC spelade disciplinerat försvarsspel över hela banan och hade farliga omställningar. Carlstad FC ställde upp med följande trupp:

Soleiman Andesh

CFC började bra i matchen, spelet var relativt jämnt fördelat och Carlstad FC var disciplinerade i sitt positionsspel, och det märktes direkt att vi var taggade inför match och tog situationen på allvar. FBK 3 hade endel boll, och försökte komma fram i djupet, men försvaret tog hand om det mesta, och det kändes som vi hade ett övertag i duellerna i djupled och i luften.

Under halvleken så utgick Mattias Libeck pga vadskada, och Denis Hamzic kom in på topp, och Jocke fick droppa ner till mittfältet. En bit in i halvleken så hade vi ett fint anfall där Jocke kom lös i djupled på vänsterkanten och spelade in ett inlägg mot Denis på högra stolpen, som tog emot bollen på bröstet och rakade in den till 1-0. "Skjut Jocke" hördes sägas från bänken, men det var bra att han spelade in den till Denis, som fick sätta sitt första seriemål för året i sin första seriematch i år.

Efter målet föll vi tillbaka dupare i positionerna (eller om det var FBK 3 som pressade högre efter vårt mål) och FBK 3 tog över spelet mer och mer. Vi försvarade bra, men dom vaskade fram en het chans där Alexander släppte ett skott mot vår vänstra stolpe, som studsade i slolpen och in i banan igen. Men vi redde ut stormen och gick till paus med 1-0 ledning.

Efter pausen så har vi en inledande period på 15 minuter då vi spelar mindre bra, och FBK 3 har mycket boll på vår planhalva. FBK 3 tröttnar dock lite efter hand och vi spelar upp oss. Matchen har kommit till ett läge där FBK 3 är frustrerade och spelar mycket långbollar som vår backlinje förtjänsfullt tar hand om. FBK 3 flyttar dock fram folk och går ner på 3-backlinje. I minut 73 gör dom 1-1 efter en spelsekvens där bollen för befinna sig nära vårt mål alltför länge utan att vi får bort den. I detta läge känns det som matchen kan sluta hursomhellst.

Coach är i detta läge nöjd med 1-1, och beordrar ingen superoffensiv, men vi får ändå ytor för omställningar, och supernhopparen Soleiman Andesh får ett läge i minut 83 när han drar backar och målvakt, backar hinner tillbaka igen, men han smäller in 2-1, ett oerhört skönt mål. I matchens döende minuter kommer Erik Knutsson loss på kanten och spelar in bollen till Jocke som gör 3-1.

Väldigt bra match, och bra inställning. Försvarsmässigt en av dom bättre matcherna på senare år för Carlstad FC. Spontant känns det som att en Division 7 match av hög kvalité utspelade sig på Örsholmens IP.

Nu tar vi match för match och ser var det landar, en övre halva och en undre halva har börjat utkristalisera sig i serien. FBK 3 känns som ett lag som kommer fortsätta göra bra resultat då dom har spelare av hög kvalite, och att dom verkar vara ett eget lag med en egen trupp som inte är beroende på vilka spelare dom får från moderföreningen. Kils AIK 3 dängde Sommaro 2 sist, och är ett fysiskt starkt lag som säkert kommer fortsätta husera på övre halvan. Sommarro 2 och Skoghall 2 är mer rena andralag, och där hänger det på hur bred trupp de lagen har, jag slår ett slag för att Skoghall 2 kommer vara farliga, då dom har duktiga rutinerade pjäser som kanske mer satsar på andralaget än att slå sig in i förstalaget. Till sist, Olsäter verkar vara svårbedömda, dom kan säkert ta lite poäng å sin hemmaplan.