IFK Örebro

Referat: Adolfsbergs IK - IFK Örebro

Adolfsbergs IK – IFK Örebro 4-1

Seriepremiären närmar sig med stormsteg och den erkänt långa försäsongen börjar nå mot sitt slut. Ett spelsuget Adolfsberg, som inte spelat match på två veckor pga. inställd match förra helgen, äntrade Lugnets IP med en riktigt bra träningsvecka i ryggen.

Matchen blåstes igång strax efter 12.00 och vi tog kontroll på matchen direkt. Inte världens högsta tempo och lite slarv i sista tredjedelen resulterade i att vi inte skapade alldeles för många målchanser utifrån det stora bollinnehavet vi hade. Chanserna kom istället när vi vann bollen högt upp med aggressiv press med hela laget, dock utan mål.

Vi fick vänta till den 30 minuten innan Rasmus med en fin passning hittade Filip som gjorde sitt första för dagen, för mer kom det att bli.
Strax innan halvtidsvilan utökade Klingström till 2–0, fint assisterad av Emil från högerkanten.

Vi gick till halvtidspausen med 2–0 och inga målchanser från IFK Örebros sida gick att notera.

Den andra halvleken satte IFK Örebro högre press och lyfte upp deras lag. Detta i sig gjorde att vi ett flertal gånger, genom fina passningar från backlinjen, kunde hitta både mittfältare och anfallare högre upp i banan och på så sätt kombinera oss fram.
IFK Örebro skapade tre vassa lägen under en kortare period av den andra halvleken och Martin i målet fick stå för några kalasräddningar. En boll fick han dock se flyga förbi sig efter att en retur seglade in i mål i den 60e matchminuten. Surt att vi inte kunde hålla nollan kan en gammal försvarsspelare tycka.

Detta blev en väckarklocka för grabbarna och vi reagerade väl på deras mål. Strax efter IFK:s reducering hade vi kombinerat oss fram fint och Klingström hittade sin anfallspartner Filip i straffområdet som enkelt kunde rulla dit sitt andra för dagen.

Efter 3–1 målet gick luften ur lite hos IFK och deras press som de började den andra halvleken med var inte lika påtaglig längre. Vi å andra sidan fortsatte med vårt spel och hade ett stort bollinnehav och några riktigt fina lägen skapades.

I den 80 minuten la Alexander en fin genomskärare till Filip som blev själv med målvakten, Filip gjorde inga misstag och rundade målvakten fint och hans tredje målet i matchen var ett faktum. HATTRICK!

En väldigt bra insats från samtliga grabbar i laget. Nu ser vi fortsatt framemot en ny träningsvecka där vi kommer öka intensiteten ytterligare. Nästa helg är det den sista träningsmatchen innan allvaret drar igång.

Håll utkik på både Instagram och hemsidan i veckan, för fler spelarprestationer kommer!