16 december 2023
14:15

Yxhults IK

Referat: IF Eker Örebro - Yxhults IK

Matchen mot IF Eker gällde vinna eller försvinna i serien. Bägge lagen utan segrar så långt och vid matchgenomgången var våra spelare helt överens att nu eller aldrig. Taggade till tusen inledde vi matchen på bästa möjlig sätt och presterade säsongens bästa spel de första 15 minuterna. Redan i tredje matchminuten kunde Tyra Ernkrans göra 0-1 och med ett långskott i sjätte minuten ökar Alicia Lindqvist Parbratt på till 0-2. En snabb omställning från Eker i femtonde gav halvtidstesultatet 1-2.
I andra flyttade Eker upp sina postitioner och spelade långt, vilket vi kunde utnyttja genom att redan i tjugoförsta minuten göra 1-3 genom Tuva Qvarsell. Pressen från hemmaspelarna fortsatte men det dröjde tills det var fyra minuter kvar och då reducerade och kvitterade man till 3-3.
I det läget fick vi en inspark med minuten kvar som hemmapselarna täckte ut, men på den följande klippte dagens tvåmålsskytt Alicia Lindqvist Parbratt till för kung och fosterland. Helt otagbarat för Ekers målvakt och första segern var ett faktum, då domarna direkt efter avspark blåste av matchen.
Bra jobbat av alla och inte minst vår målvakt Älva Danielsson som än en gång visar vilken bra målvakat hon är.