8 november 2023
20:30

Yxhults IK

Referat: IFK Kumla - Yxhults IK

En match där IFK Kumla stod för det mesta av bollinnehavet, men hade oerhört svårt att ta sig igenom ett kompakt spelande Yxhult. IFK tar ledningen i den 13:e minuten genom planens gigant Lia Törnström, som när hon var inne på plan så kom i stort alla lagets farligheter. Snabb kvittering av Linn Söderberg och ledningsmål före paus av Mahdia Moosawi. YIK ledning med 2-1 i paus.
Andra inleddes med två snabba mål av IFK, Elsa Nordin och Lia Törnström innan Ebba Segerström kvitterade till 3-3. Tyra Ernkrans gav YIK ledningen i 32:a 4-3. En villd jakt på kvittering från IFK och i 37:e gör Tyra Vingren 4-4. Att hon är och kan bli en stor fotbollsspelare visade Lia Törnström när hon i sista spelminuten avgör matchen till 5-4.
Sammanfattningsvis en jämn och för publiken spännande match där Älva Danielsson i YIK än en gång visade sin reaktionsförmåga och gjorde många fina räddningar.