17 augusti 2019
11:00

Waggeryds IK

Referat: Assyriska IK - Waggeryds IK

Samling 09:30 och förmiddagsmatch, alla spelare kom till ett molningt IP med en gäspig blick. Vad månne detta bliva.
Till nästa förmidagspass kanske vi ska ta en löprunda först på IP....

I första perioden var vi inte särskilt taggade, vi försökte sätta press men det gjordes alltid för långsamt eller så var vi själva mot tre motståndare. Assyriska gjorde det jättebra, vi fick knappt låna bollen. Assyrsika kom till start med 6 st -07 och 3 st -08. Det som vi gjorde bra var, var att hålla dom utanför vårat straffområde.

I andra perioden så började regnet på allvar att vräka ner, och vi bestämde oss för att sätta mer press på deras ytterbackar.
Detta blev klart bättre och vi kunde hålla bollen mer på deras planhalva. Denna press utmynnade i ett inlägg från högerkanten och i straffområdet så tog en av Assyriskas spelare med handen. Solklar straff!
Karl på straffpunkten och säkert 1-0 till WIK. Assyriska hade och spelade bollen mer en vad vi gjorde men dom skapade knappt några målchanser. Däremot så hade vi 2-3 frilägen och något skott i stolpen, men 2-0 skulle komma på ett distansskott av Zaka. Rättvisst till målchanserna.

I tredje perioden tappade vi den lilla fart vi hade från andra, men vi hade inte några problem med att försvara vår 2-0 ledning.

Beröm till backlinjen (Felix, Karl, Elias och Maxi) som höll nollan tillsammans med Noah i målet.

0-2 (0-0,0-2,0-0) Målskyttar: Karl och Zaka
Publik: 5 alla från Vaggeryd