DERBY LINKÖPING BK B

Referat: WAGGERYDS IK - DERBY LINKÖPING BK B

Waggeryds IK - Derby Linköping
Fredag kväll = Hemmamatch, ja så har det blivit den här säsongen i Division två.
I fredags var det Derby/Linköping som gästade oss. En blandning av unga och en del lite äldre mer rutinerade spelare. Kvällens taktik var att försöka hålla bollen inom laget och ha tålamod i anfallen. Det höll i tre minuter innan David Lagerstrand fick iväg ett lurigt långskott som Derbys annars utmärkte målvakt fick släppa en retur på då Robin Andren dök upp och tryckte dit ett noll. När sedan Viktor Hjelm serverade Viktor Bäckdahl efter ett mönster anfall kunde ”Vix” rulla in sitt första mål för den här matchen och även för säsongen.
Niklas Hedin pricksköt sedan 3-0 i matchens 16 minut ett riktigt skott rätt upp i nättaket, mer sådant det gillar vi! Efter det föll vi in i en rätt temposvag del i halvleken med hafsigt spel och dålig markering som höll i sig till paus. Halvleken som sådan var rätt jämn där även Derby kunde gjort något mål.
Andra halvlek började som första med högt tempo och mål redan efter några minuter. Det var Viktor Hjelm som efter en rensning i försvaret fick bollen något turligt på egen planhalva. Han lurade ett par motståndare och helt plötsligt var han solo med målvakten. Där missar sällan Hjelm med 4-0 som resultat. Viktor Bäckdahl gjorde sedan 5-0 efter att Alexander Josefsson tråcklat sig igenom Derbys kompakta försvar och fått fram bollen till Viktor som säkert la in bollen i maskorna. Mot slutet av matchen kunde Albin Sandberg göra 6-0 efter hörna när bollen hamnade ute hos Robin Andren som sköt mot mål men den hamnade hos Albin som snyggt satte den i mål. Efter sexan fick vi bra tryck på våra motståndare med många hörnor som tyvärr blev resultatlösa.
Där känns det som vi har lite att träna på men det svänger kvickt och det vet vi. Alexander Josefsson fick även han komma med i målprotokollet den här kvällen när han slog in en stolpretur och därmed fastställde slutresultatet till 7-0.
Som slutord kan man säga att vi kanske vann med lite för stora siffror då Derby/Linköping stundtals bjöd på bra motstånd. När väl chanser gavs stod vår för dagens bäste spelare Patrik Josefsson i vägen. Han tillsammans med Viktor Bäckdahl och Viktor Hjelm får dagens stjärnor.
Till sist tackar vi vår härliga hemmaklack som håller igång på läktaren. Jag hälsar även att Derby/Linköpings tränare och lagledare gärna ser er i Linköping när det är dags för borta match och det får man väl se som ett gott betyg /HÄGER