9 november 2019
14:00

Bofors IK Karlskoga

Bra målvaktsspel och krigarinställning mot tabellettan idag!

Vi möter idag seriens bästa lag, BIK Karlskoga hemma på Valhall med allt vad det innebär, rent psykologiskt. Med vårt senaste möte oss emellan i minnet, där vi blev totalt överkörda, så visar vi idag en helt annan inställning och krigar på genom hela matchen. Vi har haft en positiv trend med 2 suddensegrar och vår kurva pekar uppåt. Slutresultatet 1-5 mot tabellettan BIK är inget att skämmas över.
BIK är ett skridskostarkt lag och sätter fullfart från start. Vi lyckas ändå mota deras offensiv och skapar samtidigt egna lägen. Garping som står för dagen jobbar stenhårt i kassen och är den som räddar oss i mycket idag!
Matchens första mål kommer efter 12.28 och det är BIK som sätter det, efter klassiskt klapp-klapp spel.
Vi krigar på och går i periodvila med 0-1 på resultattavlan, helt klart en stark försvarsperiod från vår sida, då skotten i första blir hela 6-20 till BIK!
I andra perioden ligger vi inte riktigt på direkt, vilket straffar sig och BIK sätter 0-2 efter bara 31 sek.
4 min senare kommer även 0-3. Vi har en klart sämre period i andra, viket BIK utnyttjar till fullo och efter 13 min gör BIK även 0-4. Garping tackar här för sig och lämnar över till målvaktskollegan Karl-Oskar Andersson.
Karl-Oskar får ingen drömstart i kassen utan BIK gör 0-5 direkt. Den här perioden vinner BIK skotten med hela 6-24!

Inför sista så knyter vi åter nävarna och vill verkligen visa att vi inte viker ner oss utan kamp och efter 4 min in i andra får vi också utdelning genom mål av Erik Brokvist, fint assisterad av Pontus Jansson och Edvin Lindberg!
Vi fortsätter att kriga på genom HELA matchen, samtidigt som Karl-Oskar spikar igen i målet.

Vi vinner sista perioden med 1-0 och skottstatistiken blir 6-12 till BIK.
Även om gästerna genom matchen visar varför de är i det närmaste ohotad tabelletta, så visar vi återigen ett riktigt krigarhjärta från samtliga lirare och det här är verkligen en match att ta med inför fortsättningen av serien.
Både Garpin och Karl-Oskar gör riktigt bra insatser i målet och publiken bjöds på många fina målvakts räddningar.
Redan nästa lördag hälsar vi publiken välkomna till en viktig hemmamatch då vi gästas av Valbo HC!