17:00

GT/76 Gul

Referat: UNIK Blå - GT/76 Gul

På söndagen var det dags för poolspel (med betoning på pool) på Gubbängens IP i Stockholm. Vi var ett rätt stort gäng som åkte (16 spelare, tre ledare och en hel del föräldrar). Det berodde dels på att poolspelet som skulle spelats på Bergshamra IP blev inställt men också på att vi skulle spela tre matcher på Gubbängen (en inställd från tidigare poolspel). Grabbarna delades in så de fick spela två matcher var, vilket visade sig vara en lyckad uppdelning.

Första matchen mot Sirius Blå. Svårspelat på den blöta isen. Matchen var jämn men vi kom inte riktigt upp i den nivå vi kan. Vi tog ledningen i första men Sirius svarade omgående och kunde gå ifrån- 1-3 i paus. I andra försökte vi trycka på men öppnade oss samtidigt bakåt. Vi fick anfalla mot den "lättare" sidan som inte var lika blöt men det hjälpte inte så mycket. Vi fick in en boll för reducering men inte mer. Oliver stod för några svettiga parader som höll siffrorna nere åt andra hållet.

Andra matchen var mot SBBK Blå. Undertecknad såg inte så mycket av första halvlek men från de andra ledarna och den tillresta supporterskaran så kunde man höra att det var bättre fokusering denna match. 2-1 i paus till oss. I andra bytte vi chanser med varandra och det var bud på fler mål från bägge håll. SBBk fick in en boll för kvittering men sen spikades det igen. 2-2 till slut.

Tredje matchen var mot GT/76 Gul. GT som alltid kommer med starka lag och som vi aldrig ( inte vad jag minns iaf) slagit. Här var det full fokus från start. Vi kämpade och slet, trots att det var om möjligt ännu blötare än tidigare. Vi gick upp till en 4-1-ledning men då vände GT på några minuter 4-5 till GT i paus. Första halvlek föregicks av en hel del slag och fult spel. Vi ledare valde att samla bägge lagen tillsammans, och domaren, där vi pratade igenom detta och att det inte är ok att spela så fult. Det blev något bättre i andra. Vårt spel i andra blev ännu bättre. Vi försökte verkligen spela bandy med passningar och åkningar, trots dem dåliga isen. Vi spelade betydligt bättre än GT, där det var lite mer "one man show". Vi lyckades vända matcjhen igen med tre mål till seger med 7-5. Grabbarna var såklart överlyckliga efteråt så det firades rejält i omklädningsrummet (läs skrubben) efteråt.

Allt som allt en bra helg trots det nyckfulla vädret. Träningen i lördags var välbesökt då vi körde tidtagning på en uppmätt bana samt hastighetsmätning på skott. Vi sparar resultaten så att man kan se hur mycket man förbättrar framöver.