Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Storgrundet Väg & Vatten

Följ

Väg & Vatten

Följ oss för uppdateringar
Följ
Storgrundet
Övrigt
Väg & Vatten

Skriv i gästboken

1000 tecken kvar

Gästbok

  • 9 sep 2021 Maud o Tor Sibo-Johansson

    Hoppas slippa kommentaren ”att mina inlägg kommer för sent”. Som medlem i vattengruppen 2017 framförde jag till styrelse och medlemmar allt jag skrivit och mer därtill. Med det sagt hävdar jag att jag varit tidig och försökt ge medlemmarna värdefull information. Styrelsen skall verka för medlemmarnas bästa. Eftersom det aldrig är för sent att göra rätt vore det lämpligt att styrelsen avbröt röstningen. Gav medlemmarna möjlighet att möta Aqua Expert och användare som kan vittna om driftsäkerhet och kostnader. Valet av vattenlösning är viktigt. Bör inte vila på ett enda alternativ. De medlemmar som har uppskattat mina inlägg och som vill möta Aqua Expert bör snarast framföra det. Jag hjälper gärna till med att ordna ett sådant möte. Vet vilka ”rätt personer” är. PS Avslut inom kort. DS

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Maud o Tor Sibo-Johansson

    Angående brunnens kapacitet: Verkligheten är att brunnen har en avsevärt större kapacitet än vår maximala förbrukning som är 11-12M3/dygn under sommarens helger. Vardagar och lågsäsong mellan 5-8m3/dygn. Brunnens kapacitet är mer än 1800l/timme vilket motsvarar 43m3/dygn. Nuvarande Kaliumpermanganatbaserade system dimensionerades för ett uttag av 26m3/dygn. Brunnen har alltid levererat! Vi utnyttjar alltså en bråkdel av brunnens stora kapacitet. Obefogade antydningar om brunnens bristande kapacitet bör raderas! De är grundlösa, störande och vilseledande och kan leda till felaktiga beslut.
    PS Mer i morgon. DS

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Maud o Tor Sibo-Johansson

    På mitt initiativ mättes också brunnens kapacitet av ett brunnsborrningsföretag. Fick muntlig information från medlem att mätningarna hade gjorts och att brunnens kapacitet var så stor att mätpumpen inte klarade av att ge ett exakt mått. Det betyder MYCKET STOR kapacitet i överensstämmelse med tidigare kända mätningar.
    PS Mer inom kort. DS

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Maud o Tor Sibo-Johansson

    Var medlem i vattengruppen 2017. På mitt initiativ mättes vattenförbrukningen sommaren 2018. Den befarade stora ökningen av förbrukningen 2007-2018 visade sig vara mycket liten. Enligt mina och andras mätningar var ökningen endast 10-15%. Förbrukningen är inte i närheten av brunnens kapacitet.
    PS Mer inom kort. DS

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Hans Wikman

    Till Tor OK !

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Maud o Tor Sibo-Johansson

    Jag erbjuder mig att göra två vattenanalyser under sommarvistelsen. Jag erbjuder mig att instruera frivilliga att göra vattenanalyser. Tar 30 minuter. Jag erbjuder mig att göra tillsyn av filtret 2-4ggr under sommarvistelsen. Jag erbjuder mig att instruera frivilliga att göra samma sak. Utan ersättning givetvis. Skrivningen ”svårt att få frivilliga att ställa upp" är alltså undanröjt”.
    OBS Tillsyn innebär inte mekaniska eller elektriska reparationer. Föreningen bör ha ett avtal med lokala mekaniker och elektriker som ersätts för arbetet.

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Maud o Tor Sibo-Johansson

    Till Hans: OK! Men aldrig fel att informera om alternativ för att hjälpa medlemmarna till ett bra beslut.
    Göingefiltret använder endast i naturen giftfria ämnen, sand och luftens syre som är gratis. Miljöpåverkan är noll.
    Filtret förbrukar ca 2000kr/år drift, service och underhåll + el under maj-september 200kr + 700kr vattenanalyser d v s ca 2900kr=55kr / stuga / sommarsäsong. Filtret har extremt låga kostnader p g a hög driftsäkerhet och hög tillförlitligt. Tillsyn en gång per år räcker enligt leverantören. Filtret som ”sköter sig självt” kan alltså köpas för ca 150000kr!
    Det överlägset billigaste alternativet.
    Detta skrevs redan 2018. Men har inte givits en seriös presentation på ett möte. Vattengruppens "kommunala vatten" har fått stort utrymme. När inga kända och bra alternativ presenteras saknas beslutsunderlag för medlemmarna. Ett stort misstag enligt Maud och mig.

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Erika Wikman

    Gratis takpannor, ca 50 kvm, finns hos oss på Brambärhsgrundet att hämta om man behöver till tex en bod eller liknande.

    Rapportera

    Rapportera

  • 8 sep 2021 Hans Wikman

    Det är en sluten omröstning därav bör man inte påverka andra hur man själv avser att rösta .

    Rapportera

    Rapportera

  • 7 sep 2021 Maud o Tor Sibo-Johansson

    Detta skrevs juni 2018.
    För att ge vattenföreningens medlemmar sakkunskap och värdefull information för att kunna fatta ett bra beslut angående vilken reningsmetod (eget filter alternativt kommunalt vatten) vi bör ha i framtiden kontaktade jag Aqua Expert i Växjö. De erbjöd sig under v33 offerera ett giftfritt Göingefilter anpassad till vårt behov. Kostnader för inköp, drift, underhåll, service mm kommer att presenteras. Aqua Expert framförde att de vill informera medlemmarna på ett möte. Vinterboende får samtidigt svar på frågor rörande kostnader och service under vinterhalvåret.
    Aqua Expert vill få besked om medlemmarna önskar ett möte. Jag önskar därför att styrelsen snarast sonderar intresset bland medlemmarna alternativt beslutar kalla till ett möte med Aqua Expert. Initiativet är för medlemmarnas bästa. Den som vill veta mera är välkommen att kontakta mig.
    Vänliga hälsningar.
    Tor Johansson
    Ursvikenbo som bor i Linköping
    PS Mer kommer. DS

    Rapportera

    Rapportera