Referat: Skultorps IF - Lindö FF

Skultorps IF - Lindö FF 1-0 (0-0)

Målskytt: Caroline Olsson

Starkt av Skultorp: ”Vi är ett lag som inte ger sig”

Skultorps IF fortsätter att visa bra klass i säsongsupptakten. Seger i toppmötet mot Lindö från Norrköping med 1–0 satt fint och betyder att laget hänger på i toppen och är obesegrat efter fyra omgångar.

Caroline Olsson med meriter från spel i Elitettan med Lidköpings FK gör sin första säsong i Skultorp och gör comeback efter barnafödande. Hon avgjorde matchen med att nicka in matchens enda mål med knappt 20 minuter kvar.

– Riktigt kul och vi visar att vi är ett lag som jobba hårt och inte ger sig, säger "Carro" som styr och ställer från sin mittbacksposition.

Styrkan finns i defensiven och i LFK agerade hon mest defensiv mittfältare, men nu kom hon upp på en hörna och nickade bollen i mål via stolpen.

– Jag tror det var jag som gjorde målet, det var lite rörigt och det tog ju en stund innan domaren blåste mål, men jag såg att bollen med marginal.

Stabilt bakåt

Lindö var absolut inget dåligt lag, men Skultorp stod upp bra och vek sig inte i närkampsspelet. Dessutom spelade Felicia Stohlbin mycket säkert i målet och framför henne höll det rutinerade mittbacksparet Amanda Johansson och Caroline Olsson rent.

Framåt jobbades det också på och det fanns en del feta chanser som kunde resulterat. Lindö var inte heller ofarligt även om SIF lyckades få stopp på vassa My Malmström som kom till spel med åtta gjorda mål på de fyra inledande matcherna.

SIF:s tränarpar Thomas Sjökvist och Ove Nielsen kunde glädja sig åt att räkna in tre nya poäng på kontot.

– Vi fick till det bättre i andra halvlek efter några justeringar och tjejerna jobbar på bra, Lindö var absolut inget dåligt lag, säger Sjökvist och Nielsen håller med.

Skultorp har vunnit mot tippade topplag som Mariebo och Lindö och spelat oavgjort mot ett tredje, Ulricehamns IFK. Onekligen en bra start för Skultorps IF som har skaffat sig bra läge i toppen tillsammans med Vimmerby.

För SIF väntar bortamatch mot Svärtinge en ort i Norrköpings kommun.