19:30

Vildkatterna

Tung förlust i toppmötet

SK Höjden - Vildkatterna 2-3 (1-2)

Efter en pangstart med 1-0-ledning redan efter 3 minuter så tappade vi greppet om gårdagens seriefinal hemma mot Vildkatterna och förlorade till slut med siffrorna 2-3.

Matchen var bara 3 minuter gammal innan Josef håller sig framme på retur och på volley skickar in ledningsmålet upp i nättaket, 1-0. Många trodde säkert att denna matchinledning skulle vara talande för matchen som helhet. Även om vi startar första 20 bra och tempofyllt, så går det kanske lite för fort. Det höga tempot övergår mer och mer till något som liknar stress. Vildkatterna har mer av ett lugn i sitt spel, trots att de har spelmässigt underläge. Efter cirka tio minuter kvitterar de till 1-1 och bara minuten senare gör de sedan 1-2. Vi fortsätter att jaga för att komma i kapp och vi staplar målchaner på varandra, men trots många målchanser, frislag och hörnor så kommer vi inte närmre utan 1-2 står sig halvleken ut.

I den andra halvleken har det tidigare duggregnet övergått till regn och isen blir allt sämre. Men matchbilden ser ut ungefär som i första halvlek, Höjden håller i taktpinnen och vi fortsätter jaga mål men det är trots det gästerna som efter cirka kvarten spelad utökar ledningen till 1-3. Nu har stressen övergått i panik och ovädret tycks följa matchbilden. Det regnar alltmer och och vi börjar nu tjonga långbollar. Vi får vänta till matchminut 73 innan Hans trycker in 2-3 efter en tilltrasslad situation högt upp på motståndarnas planhalva. Nu har vi cirka kvarten på oss att göra två mål för att kunna ta två poäng. Men trots många många chanser, hörnor inte minst, så har vi idag problem med den offensiva biten och det gör att Vildkatterna till slut tar hem den tidiga seriefinalen och två viktiga poäng. Eftersom Vildkatterna även tog hem segern mot oss i premiärmatchen så gör det att de nu ligger fyra poäng framför oss i division 2 sydväst, vilket gör att en serieseger för oss i det här läget känns väldigt långt borta.

Sammanfattningsvis en match där vi har ett högt tempo och bra intentioner. Men vi har svårigheter med att få utdelning på våra många chanser, ffa hörnor. Att detta var en viktig match och kanske avgörande, var vi alla medvetna om och det kanske gjorda oss lite stressade i matchen. Spelmässigt hade vi ett övertag och vi gjorda många saker som var bra, men Vildkatterna lyckas ändå på något sätt att bemästra matchbilden och att helt enkelt stå emot det hårda trycket matchen ut. Framåt så har de tyvärr god utdelning och vinner således nätt och jämnt med 2-3.