30 december 2018
10:00

SK Höjden

Referat: Torup - SK Höjden

SK Höjden A spelade idag årets sista match i division 2 Sydväst, motståndet för dagen var Torup på bortais. Dagen bjöd på fint bandyväder och en del publik - matchtiden till trots. Höjden inleder målskyttet efter några min då Hellström spelat in mot en avslutande Ola, 0-1 En kort stund senare kommer tvåan, denna gången på straff och även denna gång genom Ola. Sen är det dags för Jakob som efter att ha blivit frispelad av Johannes sätter dit 0-3 på distansskott. Med ett fåtal minuter kvar av halvleken är det dags för Höjdens andra straff efter att Jakob (tror jag) blivit neddragen i straffområdet. Ola stänker dit sitt andra straffmål och därmed tredje mål för dagen. Även om vårt spel inte riktigt sitter idag så har vi inga större bekymmer med att hålla tätt bakåt. Men halvtidsvilan kommer lägligt då vi behöver rätta till några bitar i spelet.

I den andra halvleken händer nånting med spelet, istället för att vi höjer oss så går vi åt motsatt håll. Torup kommer in allt mer i matchen och efter ett antal spelade minuter så har de reducerat till 1-4 och sedan 2-4. Trots detta så hittar vi ändå inte till vårt spel. Fokus är någon annanstans idag. Med cirka kvarten kvar att spela så får Torup straff, som de också sätter (3-4), och med minuter kvar så kvitterar hemmalaget efter en lyrboll på frislag, 4-4. Matchbilden är totalförändrad. Men på övertid så gör vi sedan 4-5 genom undertecknad efter en omställning, detta blir också slutresultatet. Sammanfattningsvis en match som vi inte kommer upp på nivå och kanske att vi tog för lätt på uppgiften. Positivt är dock att vi i och med segern fortfarande är obesegrade i serien.