6 januari 2019
10:30

SK Höjden

Referat: Kungälvs SK - SK Höjden

Efter en liten uppryckning i den andra halvleken kunde Höjden till slut hämta hem två pinnar borta mot Kungälvs SK i dagens drabbning borta på Skarpe Nord. Men trots ett spelmässigt övertag för Höjden så var segern långt ifrån självklar.

Höjden öppnar matchen bra och har ett klart övertag - spelmässigt. Men det är ändå kungälvskillarna som inleder målskyttet och det dröjer ända till matchminut 21 innan matchens första mål. Målet kommer till på straff efter att hemmalaget kontrat på oss då vi (tror det var undertecknad) som slarvar med boll på mittplan. 1-0. Kort därefter kvitterar vi genom Iverlund som efter att via en kungälvsskridsko blivit serverad bollen och ensam med målvakten skickar in vårt första mål för dagen, 1-1. Kvarten senare tar Hellström bollen vid egen hörnflagga och kör en soloraid på cirka 100 meter innan han enkelt och snyggt levererar den vidare till Jakob som skickar in 1-2. Bara nån minut senare utökar vi vår ledning till 1-3 genom Ola framspelad av undertecknad. Med några minuter kvar av den första halvleken reducerar hemmalaget till 2-3 som också blir halvtidsresultatet.

I den andra halvleken har solen letat sig fram bakom Nordreälvsbron. Det betyder inte bara vackert bandyväder utan också att hemmalaget nu får solen rätt i ansiktet och bortalaget solen i ryggen. Trots detta samt det spelmässiga övertaget så lyckas vi ändå inte riktigt övertyga denna dag, men spelet blir ändå något bättre ju äldre matchen blir. En kvart in i den andra halvleken gör undertecknad 2-4 efter en fin framspelning av Jakob. Vi fortsätter att nöta på och skapar lite fler chanser i den andra halvleken, men trots det så renderar det inte i något målkalas. Men med en kvart från slutet så kommer i alla fall ett ytterligare och sista mål för dagen. Målet kommer till efter att vi missat straff, men efter att vi lyckats sno åt oss bollen på målvaktsreturen och Josef spelat fram bollen till Ola som på volley skickat in bollen så ordnar han därmed 2-5, vilket också blir slutresultatet.

Sammanfattningsvis så kan väl konstateras att det inte var någon bländande insats från Höjden. Men vi vinner ändå dagens match med tre bollar vilket betyder att vi utökar serieledningen och att vi således är fortsatt är obesegrade i divsion 2 sydväst. Kort och gott: segertåget rullar vidare!