25 januari 2019
19:30

Kungälvs SK

Referat: SK Höjden - Kungälvs SK

Gårdagens match mellan Höjden och Kungälv var lite av en tidig seriefinal i division 2 sydväst. Efter en 4-1-överläge i halvtid så utökade sedan hemmalaget till 6-1 vilket också blir slutresultatet denna kyliga fredagskväll på Ruddalen.

Matchen som egentligen skulle ha börjat kl 19.30 blev ca 30 min sen pga vi saknade 2 av 3 domare tätt inpå matchstart, så extradomare fick kallas in på bortalagets begäran. Vi öppnar inte matchen särskilt bra då vi inte får upp något riktigt tempo eller rytm i vårt spel. Kungälv utnyttjar detta och kan rulla in matchens första mål redan efter ett par minuters spel. Målet kommer till på en omställning efter att vi gjort ett bolltapp högt upp på deras planhalva. Cirka tio minuter senare kvitterar vi till 1-1 genom Ola Stål. Därefter står matchen och väger en stund och det är i detta läge som vårt spel mer och mer börjar ta form. Efter en halvtimmas spel tar vi ledningen i matchen efter att Josef skickat iväg en lång lyra på vårt senaste nyförvärv Sam som ensam med målvakt rullar in sitt första mål i Höjdentröjan, 2-1. Nästa mål kommer bara några minuter senare och även denna gång genom Ola assisterad av Sam, 3-1. Med minuter kvar av halvleken utökar vi vår ledning till 4-1 på retur av undertecknad.

Även början av den andra halvleken öppnar vi lite ostadigt och får inte riktigt till något flyt i spelet. Men trots upprepade bolltapp så lyckas vi ändå stå emot och hålla tätt bakåt. Vi lyckas sen hitta tillbaks till det spel som karaktäriserade slutet av den den första halvleken. En kvart in på den andra halvleken så gör vi sen 5-1 genom undertecknad, framspelad av Ola. Josef avslutar dagens målskörd genom att göra 6-1 på hörna framspelad av Klas.

Sammanfattningsvis en match där vi totalt sett har ett spelmässigt övertag matchen igenom. Vi håller en hög högstanivå med en stor delaktighet i spelet. Vi har några dippar i matchen men det är ändå inget som får någon stor betydelse då vi snabbt hittar tillbaks igen. VI vinner matchen tämligen övertygande och plockar därmed hem ytterligare 2 poäng!