20:00

SK Höjden

Referat: Surte BK - SK Höjden

Matchreferat Surte BK - SK Höjden

Idag var det då dags för seriepremiär för oss säsongen 17/18. Egentligen skulle vi haft vår premiär förra helgen hemma mot Mölndal, men den matchen blev inställd pga avsaknad av is. Så kvällens match borta mot Surte fick alltså bli vår första match.

På grund av EU-toppmötet och det på förhand befarade trafikkaoset blev matchtiden framflyttad en timma, så kl 20 blåste team Adolfsson igång kvällens drabbning. Surte tar taktpinnen tidigt i matchen och de har ett stort bollinnehav, men de har svårt att ta sig igenom vårt försvar som i matchens inledning är massivt. Men efter 25 minuter lyckas de ändå ta sig igenom. Det sker efter en omställning då de brutit strax utanför eget straffområde, och kontrar snabbt och effektivt och sätter dit 1-0. Helt plötsligt tappar vi lite momentum och bara ett par minuter senare lyckas de trycka in 2-0 vid en misstänkt offside. Vi kommer tillbaka något och lyckas hålla igen i en knapp kvart tills en Surte-spelare dribblar sig igenom vårt försvar och på distans hänger in 3-0. Halvtid kort därefter.

Andra halvlek startar ungefär som första. Surte har fortsatt stort bollinnehav och anfaller brett och med många spelare. Vi tappar något i vårt försvarsspel och uppträder inte riktigt lika samlat och bara efter några minuter rinner de igenom och rullar in både 4- och 5-0. Sen följer en kvart av lite mer avvaktande spel. Med några minuter kvar reducerar vi genom undertecknad på en retur, 5-1. Men innan matchen är slut utökar dock Surte sin ledning till först 6-1 på straff och sedan 7-1 efter att vi tappat boll långt ner på egen planhalva. 7-1 blir också kvällens slutresultat.

Sammanfattningsvis en match där hemmalaget faktiskt är numret större. Vi bjuder upp till match framför allt första 25 minuterna och då är vi som starkast i matchen. Men det blev sen tydligt att Surte var bättre förberedda. Att vi inte tränat på is på ett par veckor gör det svårt för oss att hålla en den nivå vi vill. Mot den bakgrunden så gör vi det ändå bra och det finns många bra saker att plocka med oss för kommande 19 matcher.