11 februari 2017
13:00

Otterbäckens BK

Referat: SK Höjden - Otterbäckens BK

Dagens match bjöd på optimala förutsättningar med årets största sol och dessutom fick vi inleda matchen i medvind. På minuskontot fanns endast det faktum att Peter glömt sin lycko-t-shirt hemma.

Vid 13-blecket blåser domare Adolfsson igång dagens drabbning. Bollinnehavet lagen emellan är relativt jämnt, möjligen att Otterbäcken har lite mera boll. Båda lagen är duktiga på att försvara och styra anfallen och försöken till anfallen, vilket gör att det inte skapas så mycket farligheter inledningsvis. Otterbäcken skapar dock rätt många hörnor. Men det tar ca en halvtimma innan bortalaget får utdelning, och de får det just på en hörna. Vi spelar bra och varierat i vårt offensiva spel, men vi kommer inte riktigt hela vägen utan 0-1 står sig halvleken ut.

I halvtid är det positiva tongångar i omklädningsrummet och känslan är att vi har goda möjligheter att vända den knappa ledningen. Tio kaffekoppar senare (Linkan 5, undertecknad 5) så har det blivit dags för den andra halvleken. Solen har nu börjat gå ner en aning. Vi har inte totalt fokus i början av andra halvlek, utan tappar boll nere på egen planhalva. Deras för dagen bäste spelare, Gullberg, utnyttjar båda dessa tillfällen och gör både 0-2 och 0-3. 0-3-målet är dock diskutabelt då domaren friar en ful brytning av en Otterbäcken-spelare. En kvart senare kommer så den efterlängtade reduceringen. Den kommer på en "variant" på så vis att Iverlund får hörnpassningen och skjuter den i mål. Oturligt nog ökar Otterbäcken på sin ledning till 1-4 bara inom loppet av en minut. Den letar sig in på ett märkligt sätt i en tilltrasslad situation. Med några minuter kvar av matchen blir Filip vackert framspelad av Anders och trycker in 2-4. O bara nån minut senare slår Bring in 3-4 efter en hörnsituation. Vi har i detta läge 6 minuter på oss att kvittera, men trots att vi trycker upp laget och satsar framåt så får vi inte in det mycket viktiga 4-4-målet utan matchen slutar med uddamålsvinst för bortalaget. Lyckligtvis får vi chans till revansch redan om ett dygn då vi återigen möter Otterbäcken - på Otterstrands IP. Det ska vi ha!!