Skövde BK

Referat: SK Höjden - Skövde BK

Matchreferat Höjden - Skövde 3-6 (1-3)

Dagens match var mellan 9:an och 8:an i serien och en 3 poängs differens lagen emellan, således mycket på spel.

Vi öppnar med hög press och spelmässigt dominerar vi matchinledningen. Men det är ändå gästerna som inleder målskyttet efter en lyra som nått en anfallare som levererat bollen vidare in i kassen. Strax därefter håller sig Peter framme inne i Skövdes straffområde och trycker in kvitteringen, 1-1. Vi skapar många hörnor och målchanser, men vi får inte riktigt utdelning. Däremot är utdelningen för gästerna närmast total. 1-2 tillkommer på hörnretur då en Skövdespelare lyckas mosa in bollen som befinner sig nånstans vid mållinjen bland ett antal Höjdenspelare. Några minuter senare ökar Skövde på ledningen till 1-3, vilket också är halvtidsresultatet.

Det tar ett tag innan domarna blåser igång andra halvlek då vi inväntar att ambulanspersonal ska hjälpa Magnus Bring att komma iväg i ambulans, då han olyckligt nog skadat fotleden. Men när matchen sedan sätter igång så inleder vi med hög energi efter den långa halvtidsvilan. Spelmässigt så är det betydligt mer öppet spel nu än i första halvlek som var något tillknäppt. Båda lagen anfaller nu och kör i nästan varje anfall. Några minuter in på andra halvlek reducerar vi genom undertecknad, 2-3. Matchen fortsätter ungefär samma sätt, dock åker vi sedan på en utvisning. Vår första i matchen. O en olycka kommer sällan ensam för några minuter senare åker vi på en utvisning till. Inte alldeles överraskande så trycker Skövde på allt mer nu, medan vi får fokusera mera på försvarsarbete. Vi står emot under hela tiden utvisningarna varar. Men kort därefter gör Skövde 2-4. Time out Höjden. Några minuter därefter reducerar vi på nytt, då Eric Claesson stänkt in bollen lite utanför straffområdet. 3-4, och upphämtningen är nu återigen inom räckhåll. Vi har många chanser och ovanligt många hörnchanser. Upphämtningen kommer inte. Det är istället Skövde som mirakulöst nog springer ifrån. De fortsätter med sitt lyrspel och gör både 3-5 och 3-6 som också punkterar matchen. På övertid åker Petrus på grovt matchstraff.

Nu har vi bara 2 matcher kvar, och farligt nära nedflyttningsplats. Men med en pinne ner till nästjumbon Skövde så har vi det fortsatt i våra egna händer! Redan på söndag har vi chans till revansch! Vi möter då Vargön hemma.