12 februari 2017
15:00

SK Höjden

Referat: Otterbäckens BK - SK Höjden

Efter att det bara gått ett dygn sen vi mötte Otterbäcken på hemmaplan, så var det nu dags för returmöte på klassiska Otterstrands bandyanläggning. Som vanligt erbjuder hemmalaget isuppvärmning, så vid 12-snåret skrinnar vi ut på isen till tonerna av Creedence (Inte helt oväntat musikval). Vi har bra fart på uppvärmningen och isens kvalitet är så bra som man kan önska.

Matchinledningen är jämn, dock har vi inte riktigt så bra fart i spelet som under uppvärmingen. Vi uppträder lite krampaktigt, passningarna sitter inte riktig och på något sätt är vi inte riktig "påkopplade". Det verkar som att den kollektiva känslan är att det här kommer att ordna sig.

Det skulle straffa sig.

Efter sju minuter är Gullberg framme och hänger in 1-0. Efter detta fortsätter vi på samma sätt. Otterbäcken också, vilket ger dem även 2-0. Därefter får vi lite andrum i en stund. Men vi hittar inte riktigt rytmen i spelet och obegripligt nog lyser engagemanget med sin frånvaro, vilket gör att hemmalaget stänker in ytterligare 3 snabba mål mellan minut 20 och 25. Sedan tar vi time out. Vår time out ger oss ytterligare andrum i ca 10 minuter innan det är dags igen. På tio minuter lyckas Otterbäcken göra 6-, 7-, 8, 9- och 10-0 (tre spelmål, ett straffmål och ett hörnmål innan det är dags för halvtidsvila.

I den andra halvleken verkar vi likt en uppenbarelse kommit till insikt om att vi måste kämpa för att kunna prestera. Vi uppträder betydligt starkare i varje moment vi utför, vi åker skridskor både offensivt och defensivt, vi försvarar som ett lag och sist men inte minst - vi är påkopplade. Alltsammans gör att matchbilden nu helt plötsligt är jämn. Otterbäcken får svårt att ta sig igenom vårt lag och framåt har vi betydligt mer fart och finess. I den andra halvleken står vi emot i 35 minuter innan Otterbäcken gör det enda målet i andra halvlek - på hörna. Matchen slutar 11-0.

Det är svårt att hitta positiva bitar från en match där vi förlorar med tvåsiffrigt. Även om vi minskar blödningen i andra halvlek (med 1 insläppt mål) så känns det som en klen tröst då vi släpper in 10 i första. En inte så bra insats idag tyvärr, och vi får ju givetvis analysera vad det är som gör att vi inte tappar det på det sättet dom vi gör idag. Eloge till a-lagsdebutanterna Karl och Castor som idag stod för mycket bra individuella insatser.