Kållands BK

Referat: SK Höjden - Kållands BK

Matchreferat SK Höjden - Kållands BK 4-2 (1-2)

Segertåget rullar vidare!

Efter att vi i det första mötet mot Kålland i Sparbanken Lidköping Arena vann med uddamålet, hade nu Kålland all anledning till revansch. Dagens match spelades i snålblåst på Ruddalen men tack och lov klarade vi oss undan regn, och helt i linje med vad lagets väder- och vindansvarige utlovat - återigen.

Även denna match öppnar i bra tempo och framför allt är det hemmalaget som sätter press. Dock är det lidköpingsborna som efter några minuter inleder dagens målskytte genom en omställning där en lyra slås och når en Kållandanfallare som sätter dit 0-1. Vi fortsätter att gnugga på på samma sätt som vi inlett matchen, vi spelar runt bollen på ett bra sätt med passningstempo, urvändningar varierat med "lyft". Vi har tålamod och är duktiga på att värdera våra lägen. O i det defensiva lyckas vi avvärja många lyror. Under hela inledningen av matchen har vi ett stort bollinnehav och vi skapar betydligt mer än vanligt. Men vi får ändå vänta en dryg halvtimma innan vi kan kvittera i matchen. Det kommer till genom Eric Claesson som på straff skjuter bollen via målvakten och stolpen och slutligen i mål, 1-1. Om vårt spel präglas av tålamod, så är Kållands spel snarare av motsatt karaktär, en efter en åker de dessutom på utvisningar. Detta leder således till mer bollinnehav för Höjden, men paradoxalt nog är det ändå Kålland som avslutar den andra halvlekens målskytte genom att vid ännu en omställning vid frislag i eget straffområde skickar iväg en lyra som når en anfallare som i vårt straffområde ur ingen vinkel alls slår in 1-2.

Paustugg - Kaffe

Trots att vi ligger under i halvlek så är ändå den allmänna känslan i laget att vi har vad som krävs för att vända matchen. Inställningen manifesteras genom att vi efter endast 3 minuter in på den andra halvleken kvitterar i matchen. Återigen är det genom nyförvärvet #23 Eric Claesson som efter framspelning av Iverlund skickar in 2-2. Vi fortsätter att även i denna halvlek skapa väldigt mycket i vårt spel vilket naturligtvis leder till att staplar målchans på målchans. Men vi får vänta till drygt 80 minuter innan vi äntligen tar ledningen i matchen och återigen är det genom Eric Claesson som denna gång plockar ner en lyra från undertecknad och sätter dit 3-2. Några minuter senare fastställer Claesson slutresultatet till 4-2 efter att helt ren i straffområdet blivit framspelad av Iverlund som ute vid Kållands hörnflagga skickat in bollen snett inåt bakåt. Målet betyder inte bara att Claesson blir fyramålsskytt utan också att vi vinner dagens kamp mot Kålland, och vi gör det tämligen rättvist.

Sammanfattningsvis en match mot ett Kålland som idag i stor utsträckning förlitade sig på sitt lyrspel, vilket förvisso gav resultat två gånger om. Men det räcker inte för dem då vi gör 4, och vi gör det för att vi matchen igenom spelar förhållandevis disciplinerat, varierat och smart vilket gör att vi kan skapa så pass mycket som vi gör idag. Vi hade säkert kunnat gjort flera mål, men det är inte huvudsaken. Huvudsaken är att vi återigen vinner och plockar hem 2 nya friska poäng. Dagens räkmacka går naturligtvis till debutanten och fyramålsskytten Eric Claesson!