SK Höjden

Referat: Skövde BK - SK Höjden

Matchreferat Skövde Bandy - SK Höjden 3-5

Efter ett antal raka förluster i bagaget kom så idag en mycket välkommen seger!

Matchen spelades uppe på berget Billingen på den klassiska arenan med samma namn. Det var en påtaglig "det här ska vi ha"-känsla i laget innan matchen, vilket också visade sig tidigt i matchen. Vi öppnar med hög energi och ett kollektivt go som heter duga, detta gör att vi redan efter fem minuter spräcker nollan. Det är efter att Anders brutit sig igenom på mittplan och spelat fram till undertecknad som spelar vidare till Hellström som tar sig in straffområdet och ensam med målvakten hänger in bollen i mål, 0-1. Vi fortsätter att spela bollen bra och har stort tålamod i vårt spel. Efter en kvart in i matchen gör Anders mål på ett högt skott utifrån efter samspel med undertecknad. 0-2. Efter detta går vår energi ner en aning och i takt med att Skövde nu hittar in i matchen så blir det nu allt tätare. Men lyckligtvis gör vi efter cirka 25 minuter 0-3. Det målet kommer till efter att Filip på eget bevåg bryter en Skövdespelare strax utanför deras straffområde. Fokuserat tar han sats mot mål och går på avslut med ett hårt och lågt skott i målvaktens vänstra hörn. Resultatmässigt ser det förstås bra ut just nu, men tyvärr speglar det inte matchbilden för tillfället, utan Skövde har som sagt hittat in i matchen. Det gör att de nu kan göra sin 1-3-reducering efter 32 minuter efter att vi tappat boll på mittplan och deras viktiga anfallare Apelqvist dribblat sig in i vårt straffområde och skickat in bollen. 1-3 är i detta läge ett resultat vi gärna går till halvtidsvila med eftersom vi nu börjar bli trötta, men som bekant så är en halvlek 45 min lång och inte 32, så vi får stå emot ett tag till. Men vi stretar på bra och genom ett ramstarkt försvarsarbete av inte minst Petrus på defensiva mitten, våra backar och Jurevik i mål, så håller vi undan halvleken ut.

Paussnack - Kaffe - Plopp

Andra halvleken inleds i samma tempo som den föregående halvlekens inledning. Skillnaden är nu att Skövde visar upp mer kraft i sitt spel. Vi uppträder lite mer krampaktigt. Några minuter in på andra halvlek slår Skövde en långboll in på vår planhalva som en av våra försvarar rensar undan med en nick. Eftersom nickar inte godtas på en bandyplan så åker vederbörande ut tio minuter för sabotage. Några minuter senare är det sen dags för Skövdes nästa reduceringsmål, 2-3 genom en omställning. Strax efter detta kommer vårt allra viktigaste mål och förmodligen helt matchavgörande. Ett högt inspel från sidan studsar på en Skövdespelare och lite slumpmässigt till slut når Hasse som hårt och distinkt förpassar bollen högt upp i kassen, 2-4. Desperationen i Skövdelägret är nu påtaglig. De slår allt fler långbollar, men lyckas varken med det eller att bryta sig igenom vårt starka försvar. Och vid ett antal tillfällen lyckas vi avvärja anfall efter anfall och många av de nära mållinjen. Frustrationen i Skövde ger inte resultat utan istället drar en spelare på sig matchstraff efter att ha crosscheckat Petrus nere på vår planhalva. Inte helt oväntat tappar nu Skövde fart och fantasi. På övertid gör undertecknad 2-5 framspelad av John Holstensson. Några minuter senare får Skövde ett sista tröstmål, 3-5. Kort efter det signalerar domaren att matchen är slut vilket betyder att SK Höjden tar 2 livsviktiga poäng - och vi gör det helt rättvist.

Sammanfattningsvis en match där vi stundtals når höga nivåer rent spelmässigt - trots "hoppig" is. Vi lyckas etablera bra anfall och vi kommer till många och bra avslut. Sen gör vi ett gediget arbete i defensiven vilket sätter stopp för Skövde gång på gång. Avgörande idag är nog vår höga energi och att vi följer vår matchplan. Nu firar ikväll, också hoppas vi sen på en bra träningsvecka på Ruddalen. Nästa söndag väntar Kålland hemma.