18 april 2022
11:00

Riala GOIF

Referat: Roslagsbro IF - Riala GOIF

I den sista träningsmatchen innan serien drar igång möter vi seriekollegan Riala. I den här matchen har vi, till skillnad mot tidigare matcher, ett betydligt större bollinnehav och fick möjlighet att styra matchen på ett annat sätt.

Första halvlek startar lite trevande men vartefter halvleken går tar vi över spelet successivt och skapar ett antal halvchanser. Inte sällan hittar vi bra kombinationer första två tredjedelarna av planen men lyckas inte hitta den avgörande passningen. Det resulterar dock i ett antal hörnor och efter dryga 40 min sätter Rebecka 1-0 på ett distinkt skott från en hörna. Tyvärr behåller vi inte fokus efter målet och ger Riala möjligheten att kvittera strax innan pausvilan. Halvtidsresultat: 1-1.

I andra halvlek ökar vi intensiteten från start och skapar direkt ett tryck på Riala. Ledningsmålen kommer också i 53:e minuten då Kika snyggt spelar fram Noura som inte gör något misstag. Därefter följer en riktigt bra period då vi trycker på hårt för att utöka ledningen. Dock lyckas vi inte producera något mer mål och istället blir det ett par nervösa slutminuter då Riala sticker upp och är nära att kvittera. Vi håller dock undan till seger med 2-1.

Skönt med en seger i den avslutande träningsmatchen.