Referat: Roslagsbro IF 1 - Olands FF P04 svart

Hallå alla fotbollsspelare och föräldrar!
Årets sista "seriematch" för grabbarna som spelat i serien som heter grupp 1.
Olands FF P04 var på besök på Vårlyckan där solen värmde upp spelare, ledare och publik lagom till matchstart. Oland har riktigt trevliga ledare och spelare som vill spela fotboll, alltid kul att möta det gänget.
Vi hade Jensa som domare och som vanligt stod han för en felfri och tydlig domarinsats. Vi har i Roslagsbro förmånen att ha många tillgängliga ungdomsdomare, vilket känns mycket bra, härligt!

Vi hade 11 spelare till start idag: Rasmus (Målvakt), Hugo L, Hugo T, Noel, Filip, Fredrik, Jonte S, Ludde S, Oskar, Albin och Nisse, som den här helgen gjorde "comeback" efter skada, han körde match både igår och idag. Teo som också kört med det här laget under hösten var på båttripp med familjen till Tallin den här helgen så han stod över.

Jag själv (Robban) kom lite sent till samlingen idag och kom in mitt i matchgenomgången som Jenny höll för grabbarna. Under hösten har vi verkligen utvecklat vårt spel genom att killarna tar åt sig av instruktionerna på ett bra sätt vilket gör att genomgångarna blir allt lättare att genomföra och utfallet blir bättre, vi kan gå in lite mer på detaljer som vi vill förbättra eller vill utveckla från förra matchen och det är riktigt kul för oss. Man ser tydligt att grabbarna mognat både som individer och som lag.
Förutom att vi vill ligga rätt i positionerna, passa boll istället för att transportera boll hade Jenny idag en önskan om att se minst en överlappning ute på kanterna mellan backar och yttermittfältare/mittfältare för att på det sättet anfalla med många spelare. Vi fick se flera försök och några av dom lyckades, kul!

Vi fortstätter även i denna match att passa bollen till varandra, både framåt och ut på kanterna men också hemåt när vi inte hittar lägen, det är också något nytt som kommit framförallt under hösten, killarna förstår att det viktigare att behålla bollen inom laget än att slå en chanspassning bara för att vi vill framåt. Härligt!

Matchen slutar 9-3, sifforna skvallrar lite om att vi är det bättre laget genom matchen, men den känns jämnare än siffrorna visar, vi spelar bra, men det gör även Oland. Två bra målvakter gör även att siffrorna hålls nere åt bägge hållen. Det som gör att vi gör 9 mål till slut är att vi skapar massor med chanser under i princip hela matchen.

Vi startar matchen bra och gör tidigt, i 3:e minuten efter fint spel ute på högerkanten, 1-0 genom Jonte S, man ser att vi är sugna på att spela i början och det ger tidig utdelning. Oland svarar dock direkt i anfallet efter genom en mycket fin hörna, där vi blir lite passiva i när bollen kommer inseglandes, 1-1 är ett faktum. Intensiv start på matchen alltså.
Kvitteringen får fart på grabbarna igen och vi får se ett bra passningsspel, lite resolutare försvarspel och högre press, exakt så som vi blivit bortskämda med att få se under hösten.
Vi jobbar hårt i pressspelet och det ger Fredrik möjligheten att lossa bössan efter vi erövrat bollen mitt på Olands planhalva, ett fint skott som går i mål i 13:e minuten. Nisse ville inte vara sämre så han ökar på ledningen direkt i minuten efter genom ett hårt pressat skott upp i nättaket. Vi gör en bra laginsats i första halvleken. 3-1.

Andra halvleken blir betydligt jämnare, Olands vill tillbaka in i matchen och vi tappar koncentrationen lite med jämna mellanrum, vi blir lite loja i bitar av matchen, framförallt i mitten på andra perioden där Oland helt plötsligt är ikapp igen efter mål i 25:e och 27:e minuten. Vi skakar av oss inledningen på andra perioden och kan ta ledningen igen efter ett inkast som letar sig in till Fredrik som skottar in bollen igen i 33:e minuten. Direkt efter detta missar Oland en straff vilket var tur för oss, mindre kul för dom, men sådant som händer. Efter det växer vi lite igen och tar över spelet, vi har massor med skott i stolparna och i 36:e minuten lyckas Oskar trycka in bollen resolut efter ett ribbskott från Jonte. I sista minuten på andra perioden ökar vi på ytterligare genom Jonte som var inne i ett stim av skott under en period, flera stolpskott och två i ribban, skönt då att bollen till slut går in. 6-3 efter andra.
Inför sista perioden fick prata en del om att tända till direkt från början på årets sista 20 minuter i serien, vi vill se mer spring i benen igen, högre press och hårdare passningar. Precis det får vi tillbaka av grabbarna. Albin pressar på bra direkt efter Olands avspark och trycker ner dom djupt i försvar, han kommer ut med bollen och skjuter, 7-3 direkt i 41:a minuten, exakt detta upprepas igen 3 minuter senare där han "snor" åt sig bollen av motståndarna, 8-3. Albin är inne i ett stim här och vår för dagen " Gubben i lådan" snappar upp ytterligeare en boll i motståndarnas försvar bara minuten efter förra fullträffen, ett "hat-trick" fullbordat på mindre än 5 minuter, 9-3. Efter detta går luften ur motståndarna, de försöker fortsätta spela och spelar bra bitvis med fint passningsspel, men vi kontrollerar matchen och vi har säkert en 5-6 till vassa chanser i slutet på matchen.
Alla bidrar under matchen till det som resulterar i våra mål, allt från snabba utrull från Rasmus till bra upspel längs kanterna, från våra backar, på mötande och löpande yttermittfältare och forwards och allt som oftast genom uppspel centralt vidare upp i banan. Kul!

Avslutningsvis vill jag säga att vi ledare är otroligt nöjda och stolta över grabbarna med det spel vi fått se nu under hösten, koncentrationen och taggningen innan matcherna, grym utveckling av vårt försvarsspel, bra målvaktsspel genom räddningar och igångsättningar (vi har snurrat på tre målisar!!!!), vårt passningsspel och vår aldrig sinande kämpainställning. Vi har vänt tidiga underlägen till segrar, vi har sett fantastiska mål och vi har sett en härlig glädje i laget, vi har roligt när vi spelar. Vi har jobbat med hur vi ska peppa varandra, inte på ett negativt sätt utan med en positiv "klang" och det har givit resultat för hela gruppen. Vi ska vara stolta över att vi gör det här tillsammans i med och motgång och jag kan tänka mig att det finns en rad stolta föräldrar som skjutsar grabbarna till träning och match i ur och skur, som sagt vi ju gör det tillsammans och det gäller även "fotbollsmorsor och fotbollsfarsor" tillsammans med oss ledare!!