Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Roslagsbro IF U17/Herr J

Följ

U17/Herr J

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Hallsta IK 04 16 15 0 1 45
2 Roslagsbro IF 1 15 8 0 7 24
3 Sunnersta AIF P04 Vit 9 5 0 4 15
4 Funbo IF P04 9 4 0 5 12
5 Rasbo IK P04 6 3 0 3 9
6 Unik FK P04 Röd2 7 2 0 5 6
7 Olands FF P04 svart 8 2 0 6 6
8 Väddö IF 9 2 0 7 6
9 Gamla Upsala SK P04 svart 5 1 0 4 3

Match

Väddö IF

2 - 6
Vikingahallen
26 juni 2016
14:00

Roslagsbro IF 1

Referat

Referat: Väddö IF - Roslagsbro IF 1

Hej
Sista matchen innan sommaruppehållet spelades i ett ihållande regn på Vikingalundens fina anläggning.
Väddö innebär såklart lite derbykänsla och grabbarna var taggade därefter.

Innan match pratade vi om utgångspositionerna, att vi skall komma ut på kanterna med yttrarna som inte fick tjuvstarta sina löpningar, få med en back bör följa med i anfallet och att vi visar att vi vill ha boll genom att vara spelbara.
Vi pratade om snack på plan, att styra varandras positionsspel genom alla spelarled.
Slutligen tog vi upp vikten av att ligga tätt på rätt sida om sin spelare och inte ge dem utrymme med boll.

Första inleder vi lite försiktigt. Väddö har visst övertag i spelet och Jonas tvingas till en fin hög räddning redan efter ett par minuter. Vi ligger lite långt ifrån dem och de får utrymme till att ladda skott. När vi väl kliver upp i rygg börjar det hända saker. Särskilt Fabian börjar komma rätt och då får anfallande spelare det riktigt tufft att komma förbi. Vi får in fötterna och bryter deras spel och vartefter vi bryter spelen kommer också anfallen. Vi får kämpa oss till halvchanser men det lossnar mer och mer. En av chanserna vi har är när bollen går via Erik på kanten som slår in bollen på Loke som felvänd försöker avsluta. Skottet blir inte så hårt men går på mål. Så var xhanserna i första. 0-0 i första är helt i linje med spelet i regnet. Vi vill gärna ha fler skott från rättvända positioner.

Inför andra pratar vi om att vi behöver visa oss mer, möta boll och få igång snacket så att vi försvarsmässigt blir bättre. Vi lyckas mycket bättre med dessa saker och det gör att vi tar över och styr matchen. Vi börjar få fina kombinationer, kantspel och väggar. Målen kommer som ett resultat av det fina spelet. Hoppas att ni som lirade ser kopplingen mellan det vi pratade om och spelet. När fler snackar och visar sig blir många delaktiga i spelet. Vi fick se anfall med fyra-fem pass från backlinjen via centrala mittfältet ut på kant. Från kanten fick vi sedan se överlappande löp med back eller centralmitt, väggar eller driv in i farliga positioner. Det förvandlade halvchanserna från första till riktigt giftiga chanser. Nisse (27'), Fredrik (32') och Vidar (33') kunde göra mål på fina anfall där många var inblandade. Att vi sedan får släppa in ett mål (34') gjorde inget för planenergin, vi fortsatte frammåt och Nisse (35') samt Vidar (38') hann göra varsitt mål till innan havleken var slut. Ett anfall som dock inte blev mål får symbolisera spelet. Elias bröt ett anfall på vår planhalva, får bollen till Fredrik som via en kort vägg med Fabian kan lägga boll ut till Jonathan E på kanten som slår in boll till Nisse (tror jag) som avslutar. Även ett annat spel med Alfred, Loke, Fredrik och Vidar var riktigt fint.

Vi vill fortsätta spelet i tredje. Det gör vi, det blir mer kamp och här har Leo en styrka, han viker inte undan. Matchen känns lite avgjord tidigt och vi ser bra försvarsspel även av Fabian, Melwin och Alfred. När Vidar gjort 1-6 (44') börjar backar traska upp i offensiven. Nästan lite för mycket offensivt så våra mittar får kliva ned och täcka vid kontringar. På slutet reducerar Väddö (58') och med det målet är slutresultatet spikat, 2-6.

Tackar Micke för sidohjälpen i regnet. Domarn var allert och dömde bra, publiken fick vara med på ramsan -Andrasidan är ni klara... innan ett gäng hurrande grabbar kom springande mot dem. Det blev en bra genomförd match i bra tempo där rörelse lockade fram passningsspel och kombinationer...
(0-0, 1-5, 1-1 blev totalt 2-6)
Go Robro!
Anders

Andra möten i serien

lör 30 apr 2016, 10:00 Roslagsbro IF 1 - Väddö IF 3 - 6