Finns det intresse för att kicka lite boll på torsdag?

Rapportera

Rapportera

• 29 jun 2010 TIF-Referat 2

Domaren hade dock då placerat sig ungefär 30 meter från målet och kunde alltså inte se det. Ränneslöv slår bollen i mål och det uppstår vilda protester från Trönninges försvarare. Målet är dock godkänt och många undrar vad domaren egentligen håller på med när han undviker att vara i närheten av situationerna.
    Även nästa mål skulle komma efter ett domarmisstag. Jag såg inte målet personligen men enligt mycket säkra källor var anfallaren som gjorde målet solklart offside, en offside som domaren självklart friade. Strax dessförinnan hade han dock valt att blåsa offside när Romario kom fri och satte bollen bakom målvakten, även det felaktigt. Han stal alltså ett mål från oss och gav det till motståndarna istället.

Det sista målet från Ränneslöv var dock ett riktigt konstmål. Deras pigga anfallare tog emot bollen ute på vänsterkanten, vände inåt planen och drev förbi flera försvarare. När han kommit in centralt strax utanför straffområdet vände han upp och drog bollen stenhårt förbi Philip, som dock var väldigt nära att rädda skottet, det var bara lite för hårt och välplacerat.

I den 86:e minuten tilldömdes Mackan ett gult kort efter en till synes jämn löpduell där båda kombatanterna använde lika mycket armar. Domaren valde dock att att blåsa till Ränneslövs fördel och dela ut kortet till Mackan.
    Bara minuten därefter fick vi i alla fall lite rättvisa. Det var då Simon Lönn som presenterade sig på allvar. Efter att han blivit inbytt ute på högerkanten skedde det en sekvens då han fick en passning strax utanför det högre hörnet på straffområdet. I ett tidigare läge hade han passat istället för att avsluta själv i ett bra skottläge, nu gjorde han dock det rätta valet att ta avslut själv. Efter att ha vänt upp med bollen placerade han in den vackert i det bortre hörnet. Det var dock alldeles för sent för att vi på allvar skulle kunna hota Ränneslöv och matchen slutade alltså 5-2 till hemmalaget. En mycket tung förlust som kan visa sig vara kostsam i bottenstriden.

Rapportera

Rapportera

• 29 jun 2010 TIF-Referat 1

Det var hjältarna i vitt som inledde matchen på bästa sätt. Vi spelade bra och fick utdelning. Redan i den nionde minuten var Nicklas D framme och lobbskarvade en boll som gick över målvakten och in i det bortre hörnet. Precis den starten vi ville ha, ett mål framåt utan att ha släppt till något bakåt. Bara minuten därefter fick Benny syna det gula kortet efter att på grund av slarv på mitten varit tvungen att riva ner Ränneslövs anfallare. Ett taktiskt gult kort som innebär att han är avstängd första matchen efter uppehållet.

Efter dryga kvartens spel skulle dock Ränneslöv utjämna. En miss i taktiksnacket ledde till att vi inte hade några spelare som täckte stolparna på hörnor. Detta misstaget straffade oss nu. Ränneslöv hade en hörna framåt som efter rabalder i straffområdet slås in vid Philips högra stolpe, precis där en spelare ska stå egentligen. Man ska dock inte enbart skylla målet på det då vi inte alls var på hugget att slå bort bollen utan mest duttade runt.

Efter ytterligare en kvart kom även hemmalagets ledningsmål. De fick en frispark strax utanför vårt straffområde och skytten gjorde absolut inget misstag utan smekte upp bollen perfekt i krysset. Otagbart för Philip och inte mycket någon annan heller kunde göra åt det.

Ställningen var i halvtid 2-1 och vi visste om att vi inte var sämre än dem, i alla fall var vi inte det under de första 45 minuterna. Vi var bara alldeles för mjäkiga. Det var alltför ofta som folk inte vågade gå in i duellerna till 100% utan bara stoppade in en tå och hoppades på att få med sig bollen. Bättring krävdes om vi skulle ha chansen att vända på steken i andra.

Dock skulle det ändå bli Ränneslöv som gjorde första målet i andra halvlek. Det var de fasta situationerna som sänkte oss ikväll då även treettan var på en hörna. Bollen damp ner strax utanför målområdet utan att någon försvarare lyckades få undan den. Till slut lyckades Philip greppa den, enbart för att en Ränneslövspelare skulle sparka den ur händerna på

Fortsätt.
    men det blev aldrig riktigt farligt bakom stabile Sonny Nilsson i GIF:s backlinje. Arlind som inte spelade mot Centern gjorde vad han kunde på mitten men det var för dåligt samarbete för att det skulle hålla mot hemmalagets starka manskap. Lite hopp tändes dock när Arton sliter sig loss efter 32 min. Tonne går ut och räddar första skottet men han lämnar retur som hamnar framför fötterna på skytten som kan raka in reduceringen – 3-1.
    Man är ju aldrig så sårbar som när man precis gjort mål och det besannades bara minuten senare när en GIFFARE kom ner till kortlinjen och kunde spela snett inåt bakåt till Johan Bergman som säkert slår in 4-1. Det blev också pausresultatet.
    I pausen byttes det ut en del spelare i båda lagen. In i Walldia kom ett nyförvärv Daniel Finèr som gjorde sin första match i Walldiatröjan. Han var riktigt tänd trots underläget med 4-1 och verkade ha en jäkla energi. Spelet jämnade nu ut sig och Walldia kom nu fram i fler farligheter. Oftast var det Finèr som låg bakom anfallen. 10 min. in i halvleken sliter sig Finèr loss till höger men Tonne räddar avslutet Finèr snappar upp returen men görs i nästa moment ner och borde nog haft en straff där. Finèr är nu glödhet och kommer åter igenom men nu får Tonne briljera med en riktig TV-räddning. Walldia har nu jämnat ut spelet ordentligt men har förtvivlat svårt att få ut något av det. Walldia mattas åter och GIF kommer igen och visar effektivitet när man avslutar målskyttet med två mål av Henrik Ragnarsson mellan 66:e och 73:e min. Sista kvarten har bägge lagen en del chanser men det är hemmalaget som är närmast att öka på sin ledning när Johan Bergman bränner två jättelägen där Janne räddar storstilat.
    Slutresultatet skrivs till 6-1 – inte så smickrande siffror för Walldianerna kanske men hade hemmalaget inte haft det laget man hade för dagen så hade det garanterat blivit bra mycket jämnare. Ränneslöv har ju inte heller rosat marknaden tidigare i år och vi hade samma poäng i tabellen innan

Rapportera

Rapportera

Matchreferat
    RGIF – BKW B-lag 100621

Walldias trupp: Simon Danielsson, Andreas Persson, Daniel Nilsson, Kalle Larsson, Jimmie Ivarsson, Alexander Ekstrand, Jonathan Roslund, Arlind Halimi, Oskar Lundgren, Robban Andersson, Arton Ajvaci, Daniel Finèr, Mattis Fritzon, Rasmus Enocsson, Johan Green.

Walldia har inte mött grannen RGIF i seriesammanhang sedan 2000. Då möttes vi i div 5 och speciellt mötet i Ränneslöv blev hetsigt då bägge korvapågarna blev utvisade. Domartillsättaren till den matchen var nog inte riktigt vaken när han tillsatte Åke ”kortet” Fredriksson att döma det glödheta derbyt.
    Men nu gällde det B-lagen.
    Walldia hade väl fått ihop ett på papperet hyfsat lag men det gäller att få det att fungera ihop också. Ränneslövs startelva innehöll flera stöttespelare från A-laget enligt uppgift den bästa uppställningen för året.

Visar Demaj verkade sugen på att sätta käppar i hjulet för sina forna lagkamrater när han redan efter 4 min. ger GIF ledningen genom att han tillåts att i princip oattackerad få stå och måtta vid straffområdesgränsen, Visars skott sitter lågt utan att Janne i Walldiamålet kan göra så mycket åt det. Jag vet inte vad man kommit överens om i backlinjen men stundtals var det riktigt stora blottor - speciellt centralt, en sådan blotta fanns 4 min. senare och den träffar Daniel Paulisson med en cross från sin vänsterbackplats. Hade Janne varit på tå så hade han hunnit ut och slå undan den bollen. Nu var det Visar som var på tå, han behöver bara springa rakt fram så har han i princip ett friläge och kan enkelt göra 2-0 efter 8 minuter – HALLÅ VAKNA Walldia vad är detta?? Spelarna verkar befinna sig i ett chocktillstånd. Inte blir det bättre när Janne fumlar med trasan och lägger den framför fötterna på Johan Tagesson som inte kan undvika att peta in trean. 3-0 efter 18 minuter. Redan där var spänningen över. Synd när så många kommit för att titta. Walldia lyfte väl spelet lite grand och Arton och Robban försökte komma loss framåt m