12:15

Upsala IF Fotboll

Referat: Östhammars SK - Upsala IF Fotboll

Tuff start mot ett välspelande UIF
Inför matchen så tryckte tränarparet Kalle/Johan på hur viktigt det var att hålla ihop laget, tät markering och pressa vid rätt tillfälle.
Våra motståndare tog ett rejält tag i spelet från start, men vi höll våra positioner på ett bra sätt. Lovisa i målet hade fullt upp, men i den 12:e minuten så kom första målet. Snyggt spel på kanten, och inlägg som blev friläge och säkert 0-1.
Vi tog första bonus straffen direkt, men en bra straff av Jossan P. räddades säkert av borta målisen. UIF fortsatte att dominera, men vi fick en bra chans i den 17:e minuten. Bra spel på kanten, och inlägg som Janina var nära att sätta.
Sen fortsatte UIF med mycket bra kantspel med inlägg, och i´den 29:e minuten så kom nästa läge och säkert 0-2.
Vi tog den andra bonus straffen, och Wilma satte den säkert stolpe in.
I den 32:a minuten så var det nära kvittering. Jossan P. bra på kanten och ett snyggt inlägg som friställde Janina, men målisen bra ute och räddade. I den 35:e minten så fick UIF åter ett friläge, men Lovisa kom säkert ut och avvärjde
I halvlekens sista minut så kom den stora chansen. Johanna spelade suveränt till Janina som kom fri och sköt förbi målisen, men bollen smet precis utanför stolpen.
Halvleken slutade 1-2, men den sista kvarten var vi bra med och det kändes bra inför den andra halvleken.
Den andra halvleken blev den första lik, och UIF började starkt. Därför så kom också nästa mål i den 48:e minuten.
Mycket bra spel, och åter ett friläge som resulterade i 1-3. Vi tog direkt den sista bonus straffen, och det var åter Wilma som satte bollen säkert i mål till 2-3. Efter det så tog UIF mer och mer över spelet, och vi såg trötta ut. Många farliga chanser skapades av våra motståndare, men Lovisa storspelade och räddade oss ända till den 69:e minuten. Åter igen ett friläge efter snyggt spel och 2-4 på resultat tavlan. Det sista målet kom i den 77:e minuten, och det var åter UIF som gjorde det.
Matchen slutade med 2-5, och det var bara o gratulera våra motståndare. Det ska nämnas att det var UIF:s division 3 lag, som hade spetsas med spelare från deras division 1 lag !!
Vi gjorde en klart godkänd insats så länge vi orkade, och alla slet och kämpade på ett bra sätt. En extra stjärna till Lovisa i målet som räddade många chanser. UIF hade 21 skott på mål, och vi hade 4 skott på mål.
Nu fortsätter vi att träna bra i veckan, och nästa helg så möter vi GUSK på borta plan i Upplands Cupen.