Mullevallen konstgräs
2 maj 2018
19:30

Referat: Rimbo IF 2 - Östhammars SK

Första halvlek är till en början jämn spelmässigt med högt tempo och även en hel del tuffa närkamper där domaren tillät mer än vad vi kanske är vana vid.
Varefter tiden går börjar ändå våra röd-vita hjältar ta över mer och mer av spelet. I matchminut 22´ kan vår nummer 22 Amanda Ström få in det förlösande första målet i efterdyningen av en frispark slagen av Natha. Tjejerna fortsätter efter målet att skaffa sig lägen men siktet är inte riktigt inställt och Rimbo är inte heller ofarliga, bl a gör Pillan en riktigt bra utrusning vid ett friläge. 0-1 står sig trots allt till paus.

Andra halvlek blir sen rena målkavalkaden från ÖSK-dam.
Den hinner knappt börja innan Elin Höglund gör sitt första för dagen, 0-2 i 47`. Bara fem minuter senare sätter Matilda Wiik dit 0-3 i sin första match på över 3 år. Tjejerna ”maler” mer eller mindre ner sitt motstånd och när kvarten återstår har Elin Höglund hunnit med att göra 0-4 i 64´ och Matilda fortsätter med 0-5 i 73´ minuten. Matchen känns i detta läge redan avgjord men tjejerna slår inte av på takten för det utan Britta Rönntoft ökar på till 0-6 i 80´ och Elin Höglund får sen avsluta med att fullborda sitt hat-trick fram till 0-7 i 84´ minuten.
Rimbotjejerna blev allt mer trötta ju längre matchen led men fick ändå med sig ett mål då dem reducerar till slutresultatet 1-7 med två minuter kvar. Lite synd att Pillan inte fick hålla nollan men vad gör väl det en sån här härlig premiärkväll.