24 mars 2018
17:45

Films SK

Referat: Östhammars SK - Films SK

Till skillnad från förra helgens match gick ÖSK-dam denna gång ut och tog tag i händelserna omgående. I minut 12´ kom också utdelningen då Ida höll sig framme på en retur och kunde lätt placera in 1-0. Första 20 – 25 minuterna var mer eller mindre spel mot ett mål men lite otur/oskärpa vid avslutningslägena i kombination med en fantastisk målvakt i Film gjorde att inga fler mål gjordes.

Efter ca 25 minuter börjar vårt spelövertag avta något och Film börjar även dem få till några anfall. I matchminut 29´ kommer också kvitteringen då vi inte får undan bollen ordentligt efter en frispark.

1-1 i paus, nöjda med spelet men inte med utdelningen eftersom vi vet att Film även har en bonusstraff att tillgå.

Kanske var vi lite för nöjda med vårt eget spel för i början av andra halvlek tillåts Film ha mer boll och 1-2 kommer ganska omgående efter ett fint anfall. Trots att vi till en början av andra inte alls spelar lika bra som i första lyckas ändå Amanda relativt omgående kvittera till 2-2 i 52´ med ett fint lobbskott.

ÖSK-dam tar nu återigen över initiativet i matchen men Film är inte ofarliga och hotar oss då och då genom framför allt bra kantspel. I minut 73´ väljer sen Film att ta sin bonusstraff, vilket dem utnyttjar, så med kvarten kvar ligger tjejerna åter under med ett mål.

Sista kvarten kämpar tjejerna frenetiskt för att nå en kvittering men Film och framför allt ”den där målvakten” står emot. Vi får vänta ända till matchens absolut sista minut innan kvitteringen kommer då Malin nickar in 3-3.
Matchen slutar alltså oavgjort och Film vann den efterföljande straffläggningen och får spela vidare i Upplandscupen i höst. Lycka till då!

Som vi skrev inför så kommer vi själva att värdera matchen mer mot prestation än resultat och där kan vi inte vara mer än nöjda.

Tjejerna för i stort sett hela matchen och skapar nog med chanser för att egentligen punktera den här matchen innan paus. Vi fick även ännu ett bevis på vilken bredd vi har i laget genom att rotera in fyra nya tjejer i truppen jämfört med matchen mot Gimo förra veckan…utan att det egentligen märks!
Helt enkelt en bra match mot ett bra lag som definitivt kommer vara laget att slå ifall man vill vinna div 5 i år.