11 maj 2024
13:00

Ope IF

Referat: IFK Timrå - Ope IF

Lite småtrögt i första, men en riktigt bra andra halvlek ledde till seger med 2-0 borta mot IFK Timrå. Indra Arvidsson och Nova Hägred målskyttar.

Precis som i seriepremiären startade vi även den här matchen lite trögt. Vi har svårt att komma rätt i presspelet och även offensivt blev det lite för mycket spel på stillastående spelare och inte tillräckligt snabb hjälp till varandra för att kunna få Timrå att flytta sig i försvarsspelet. Timrå har en hel del boll i första halvlek utan att för den skull kännas jättefarliga. Det som var lite oroande var att vi tillät dem att ha mycket boll genom att inte vara riktigt beredda i vårt försvarsspel på mittplan. Det fanns dock undantag och det kanske tydligaste var Jenny Cederberg som jobbade över stora ytor för att täcka upp när det såg ut att bli farligheter.

Efter ungefär en kvart började vi ändå få till en del bra anfall med tajming och kvalitet i löpningar och passningar. Ett av dessa anfall ledde till en hörna efter 22 minuter. Ella Handler slog en perfekt hörna mot bortre stolpen där comebackande Indra Arvidsson dök upp och nickade in bollen fram till ett ledningsmål.

Bara några minuter senare är det på väg att upprepa sig då Ella slog ytterligare en fin hörna mot bortre delen av målet där Indra dök upp. Den här gången kom bollen lite lägre och oturligt nog fick Indra bara dit låret så att det inte blev någon kraft i avslutet utan Timrå kunde rensa undan på mållinjen.

I slutet av halvleken känns det som om vi har bra kontroll över matchen. Fortfarande lite upp och ner med rörelse och passningsspel, men vi vann bollen tidigare och skapade ett par fina chanser.

I pausen tryckte vi på vikten av att vi flyttade boll och gav alternativ till både bollhållare och den som var på väg att bli bollhållare i nästa läge. En annan sak vi tog upp var att bli lite mer rejäla i våra brytningar så att vi fick med oss farten ur situationerna.

Andra halvleken inleds också på ett betydligt bättre sätt och vi tog tidigt ett rejält grepp om matchen. Vi hade ett bättre samarbete i försvarsspelet och kunde vinna boll tidigare och i princip allt spel var på offensiv planhalva med våra ögon sett. Det fanns också fler rörelser för att få boll och hjälpa varandra kombinerat med att passningarna kom betydligt snabbare till rätt spelare.

Några mål blev det dock inte trots flera fina lägen och den största orsaken var Timrås storspelande målvakt. Hon gjorde flera kvalificerade räddningar. Vi bytte in Irma Andersson och Elira Gashi offensivt för att få ytterligare fart och tryck och ett andra mål från oss låg i luften.

När väl tvåan kom efter drygt 70 minuter var det inte frukten av något fint spel utan en något frustrerad Nova Hägred som vann en närkamp på offensiv planhalva. Hon avancerade fram några meter med bollen och klappade till med ett klassavslut i bortre hörnet bakom en chanslös målvakt.

Spelövertaget blev bara större och större, men vi fick inte in något fler mål. Förutom bra målvaktsspel från Timrås keeper tog vi väl lite felbeslut i avgörande lägen också.

2-0 är ändå en stabil seger och andra halvlek är vår bästa period i serien så här långt.

Dagens största blomma delar vi ut till Jenny Cederberg på det centrala mittfältet. Hon befann sig konstant i rätt position både offensivt och defensivt.

Backlinjen ska också prisas. Ella Handler växer mer och mer in i sin nya roll som ytterback, Tilda Eriksson och Indra Arvidsson täckte upp bra för varandra som mittbackar och Nadia Andersson fortsätter att visa att hon är en av länets bästa spelare i den här positionen.

I andra halvleken fick vi också Elin Bergqvist mer inblandad i spelet vilket är en nyckel för att vårt spel ska fungera bra. Hon briljerade stundtals med sitt lugn och sin fina spelförståelse.

Två matcher har gett två segrar och 7-1 i mål så det är en klart godkänd start på seriespelet även om vi vet att det finns en växel till att lägga i. Nästa match spelas söndag den 19 maj då vi möter Heffnersklubban 2 på konstgräset i Brunflo. De har redan spelat trre matcher och har efter en inledande förlust fortsatt med två raka segrar. Vi förväntar oss en bra utmaning i den matchen.