Referat: Lindome IBK - Rönnby Västerås IBK Ungdom

Lindome IBK 4 – Rönnby Västerås IBK ungdom 1
(3-0, 0-1, 1-0)

Söndagsinnebandy i Aktiviteten mot serieledarna i västra divisionen Rönnby/Västerås känns som en fantastisk bra underhållning innan söndagsmiddagen skola intas. Lite nervös efter den mediokra insatsen mot Örebro under lördagen bänkade sig undertecknad på översta raden för att beskåda en fantastisk match.

Redan i första bytet i den första perioden förstod publiken att detta skulle bli en match med fart och fläkt. Rönnby hade ett sjuhelsikes tempo med sig och Lindome svarade med att gasa på i samma tempo. Rönnby sätter direkt hög press på Lindomes försvar och Klara får göra ett par räddningar så att hon blir rejäl uppvärmd under de första bytena. Lagen byter chanser med varandra och det dröjer till matchminut femton när Linnea passar bollen till Louise som snärtar in plastet bakom Rönnbys målvakt. Bara sekunderna senare vill inte Emelie vara sämre utan skjuter in bollen på en passning från Louise. Anna G vill också vara med så hon skickar påpassligt in 3-0 i första periodens slutminut. Jösses vilken effektivitet Lindome visade upp under de minuterna. Detta kändes dock långt ifrån säkert men det gäller att sätta sina chanser och detta kan man lugnt säga att Lindome gjorde.

Andra perioden börjar som den första i ett högt tempo där lagen byter chanser kanske till och med att Rönnby har ett litet övertag. Klara är dock med på noterna och gör ett par grymma räddningar. Efter drygt halva perioden spelad så lyckas till slut Rönnby överlista Klara genom Josefin Hagström. 3-1 står sig perioden ut och vi har en tvåmålsledning inför sista perran.

Tredje perioden fortsätter i ett makalöst tempo. Redan efter femtio sekunder drabbas Lindome av en utvisning och nervositeten sprider sig på läktarplats. Lindome klarar dock av detta numerära underläge och jag tror faktiskt att hemmalaget var närmre ett mål än gästerna. Matchen tuggar på i ett fortsatt högt tempo möjligen lite mer felpass och annat men oerhört underhållande innebandy bjuder båda lagen de tillresta fansen på. I trettonde minuten drabbas så Lindome återigen av en utvisning. Debutanten i allsvenskan Anna Svedman får sätta sig på botbänken i två minuter för upprepade förseelser. Nu ser Rönnby sin chans till reducering och bombar en magisk Klara med bollar men bollen skall inte in i Lindomes kasse. När Anna så kommer ut på banan efter sina två minuter får hon bollen serverad av Michan och sprintar sig till ett friläge, lurar upp målvakten på läktaren och lägger iskallt in 4-1 till Lindome. Hallå ANNA ! har du inga nerver alls eller? Vrålet från läktaren höll på att lyfta taket på aktiviteten. Rönnby har dock inte givit upp och tar time-out spelar utan målvakt men det lönar sig inte utan Lindome håller undan och inkasserar ytterligare en seger och tre sköna poäng.