9 augusti 2022
19:00

IFK Västerås FK

Referat: IK Oden - IFK Västerås FK

Tufft motstånd i genrepet innan höstpremiären på lördag. Vi mötte IFK Västerås som ju leder div 4 och satsar hårt på att ta sig upp i trean. Till denna match hade vi med en provspelare, Ranny Johnson som Eddie känner och har lirat ihop med i Liberia. Samt inlånade Oskar Pettersson från Gäddeholm, som tyvärr åkte på en skada tidigt i matchen och tvingades bryta.
Här gjorde Björn istället ett suveränt inhopp på en för honom ovan position som mittback.
Matchen som sådan blev väldigt underhållande för publiken men många mål och målchanser men vi tränare fick gråa hår över de många defensiva misstagen som båda lagen gjorde.
IFK fick ett tidigt ledningsmål när vi tappade boll på väg framåt och det uppstod en löpduell mellan Oskar P och deras nr 9 som den senare vann och rullade bollen förbi Jocke som kom lite på mellanhand på väg ut.
Precis som mot Tillberga visade vi god moral och tog oss tillbaka till 1-1 efter att Eddie visat prov på stor speluppfattning när han lobbsköt bollen i mål då deras målvakt stod långt ut.
IFK replikerade bara tre minuter senare genom att sätta 1-2 efter ett frisparksinlägg som Oskar nickade bort men fick dålig träff så bollen damp ner framför fötterna på en motståndare som placerade bollen i mål från nära håll.
Vi gav inte upp för det utan Hampus gjorde en prestation i nivå med Maradona när han dribblade förbi tre motståndare och sköt ett stenhårt skott i vänstra krysset! Ett av säsongens snyggaste mål, kanske t o m det snyggast hittills!
Men 2-2 förvandlades till 2-4 på bara tre minuter.
Först tappade Casper bollen vid mittlinjen och IFK-spelaren såg att Jocke stod långt ut, varpå han la en 50 meters boll som gick över Jocke och in i mål, 2-3.
Därefter gjorde IFK 2-4 när de sköt från straffområdeslinjen och bollen touchade en i vårt försvar och ändrade riktning, vilket ställde Jocke helt.
Detta blev ställningen i paus.

1:a halvlek
4' 0-1 IFK nr 9
11' IFK-spelare skjuter ett bra volleyskott som Jocke räddar
12' 1-1 Oden genom Eddie. Hampus slår en crossboll som en IFK-spelare nickar bort men rätt på Eddie som ser att målvakten står långt ute och lobbskjuter bollen i mål!
15' 1-2 IFK
17' Hampus spelar fram Radvogin som skjuter tätt utanför bortre stolpen.
27' Stenhårt skott av IFK-spelare som Jocke räddar
31' Nytt hårt skott av IFK och återigen står Jocke för en bra räddning
33' 2-2 Oden genom Hampus (utan assist)
35' IFK passar snett inåt bakåt och skott kommer men utanför
37' 2-3 IFK
40' 2-4 IFK
45' Erik nickskarvar bollen till Eddie som kommer fri och blir fälld utan åtgärd

I andra halvlek tog vi verkligen tag i matchen och hade det mesta av spelet och chanserna.
Vi bytte också målvakt så Linus kom in vid halvlekens början
Men återigen gjorde vi ett misstag i försvaret som kostade oss ett mål.
Underläget 2-5 kändes hopplöst men inte rättvist.
Dock så gjorde spelarna ytterligare en kraftansträngning genom att reducera till 3-5 och senare 4-5!
Vi hade även bud på kvittering. Spelarna ska vara jättenöjda men dagens insats vilken bådar gott inför Kolsva-mötet.
Och ändå hade vi flera ordinarie borta!

2:a halvlek
9' Bra press av Leo som leder till att IFK-spelaren tappar bollen och Eddie agerar blixtsnabbt genom att skjuta ett hårt skott som IFK-målvakten hade vissa besvär med
10' Bra hörna av Hampus som Eddie nickar via motståndare i burgaveln
12' Bra samspel mellan Osama och Hampus som leder till bra läge för Alan som skjuter ett skott som blockas och Hampus skjuter returen tätt utanför krysset.
18' 2-5 IFK
21' Friläge uppstår för IFK och en tåpaj som Linus räddar
23' Gult kort på IFK-spelare efter våldsam tackling på Hampus som for i backen
24' Hårt skruvad frispark av Osama räddas av målvakten
25' 3-5 Oden genom Jonathan B som nickskarvar Hampus hörna in i mål!
26' 4-5 Oden genom Eddie (assist Alan)
29' Alan bollvinst efter bra press, tar sig fri och skjuter ett hyfsat skott som målvakten räddar
32' Eddie passar Radvogin som lägger ett instick för att avsluta men lyckas ej med detta
35' Ranny passar till Osama som skjuter men ny räddning av IFK:s målvakt som storspelade!
37' IFK väggar sig fram till ett nytt friläge och här gör Linus ett mycket bra val
38' Leo till Eddie till Alan som avslutar utanför med vänstern från nära håll
44' IFK kontrar och tar sig fram till skottläge, Linus räddar dock på ett bra sätt

Till matchens lirare utser vi Hampus efter den fina soloprestationen vid 2-2 målet.
Bra insatser för nykomlingarna i matchen dessutom.