22 maj 2024
19:00

IK Oden

Referat: Diaspora IF - IK Oden

Semifinal i DM! Vi var ute efter att ta vår andra finalplats i rad, speciellt eftersom finalen spelas på vår egen hemmaplan Brandthovda IP.
Men det var tufft motstånd i form av Diaspora IF som leder division 5 efter fyra vinster och en oavgjort på fem omgångar.
Vi kom dessutom från en svit på tre matcher utan vinst, trots bra prestationer så det bäddade för en jämn och spännande match.
Matchen spelades på Råby IP:s naturgräsplan som var fruktansvärt ojämn. Men båda lagen hade gott om tekniska spelare med bollkontroll, så spelet blev förvånansvärt bra.
Efter en bra öppning av IK Oden med flera vassa chanser chockade Diaspora genom att utnyttja en felpassning på vår planhalva och blixtsnabb ställa om till ett friläge som gav 1-0.
Men vi reste oss och kvitterade efter bara några minuter. En perfekt slagen hörna av Hampus nickades in i mål av Martin som trots att han var bland planens kortaste spelare nådde högst!
Och vi fortsatte skapa målchanser på hörnor. Efter en halvtimme gjorde Oscar O 1-2 genom att nickskarva in bollen i mål på en jättefin hörna av Hampus igen!
Inte nog med det, vi gjorde även 1-3 efter en riktig upprullning från höger till vänster: Sebastian slog ett markinlägg till Karwan som klackade bollen vidare till David A som satte bollen i högra krysset!
Vi kunde gå till pausvilan med stort självförtroende.

1:a halvlek
3' Felipe försöker sig på en djupledsboll men får felträff, bollen far dock mot mål i medvinden och målvakten tappar den, men har tur då den studsar precis utanför stolpen till hörna
10' Vass kontring av Diaspora på vänsterkanten och väggspel som leder till målchans, skottet är bra men Robin räddar
11' Kontring av Oden leder till avslut från Karwan vid straffområdeslinjen men bollen smiter över ribban
14' 1-0 Diaspora som utnyttjar en felpassning och sätter friläget
21' 1-1 Oden genom Martin (assist Hampus): Hörna, nickmål
29' Hörna av Hampus som Martin nickar mot mål men en back förhindrar att han blir tvåmålsskytt genom att rädda på mållinjen!
30' 1-2 Oden genom Oscar (assist Hampus) som nickskarvar in hörnan vid främre stolpen
32' Hampus slår en närmast perfekt hörna som skruvar sig in i mål, men målvakten styr ut bollen med händerna och får sedan frispark
35' Oscar sätter ett friläge till Alex som dock skjuter utanför
36' 1-3 Oden genom David A (assist Karwan)
40' Friläge för Diaspora men Robin gör en fantastisk räddning, misstänkt offside dock som assisterande inte reagerade på
45' David hittar Casper som slår ett inlägg mot bortre som Alex nickskarvar mot mål men han har otur för bollen smiter utanför högre krysset
---------------------------------------
Även i andra halvlek öppnar vi bra och är ytterst nära att punktera matchen när David volleystyr ett inlägg över ribban.
Men Diaspora hade inte gett upp och gick ner på trebackslinje. Vi kontrade och det gav resultat till slut när Hampus styrde in passningen från Alexi mål!
Vi kunde kosta på oss att vila spelare inför lördagens batalj mot Bosnisk SK.
Inhopparna kom in och tog för sig: Erik Mäkk från P08 gjorde en briljant match och även Oscar Granö samt Dilan Saeed Foad.
Det blev inga fler mål utan vinst med 4-1 och säkrad finalplats på Brandhovda IP den 12 juni.
Motståndare där blir IK Franke, precis som ifjol. De vann med 2-0 mot pånyttfödda Norbergs AIF som höll emot bra efter att ha återstartat i div 7 i år.

Det fanns många kandidater till matchens lirare då hela laget spelade mycket bra. Men Casper får utnämningen då han gjorde en fantastisk insats som vänsterback och stängde sin kant!

2:a halvlek
51' Karwan slår ett inlägg med yttersidan som Alex nickar fram till David som har bra läge från 10 - 12 meter men bredsidar bollen över ribban
60' Stenhård frispark från 25 m av Diaspora men Robin kastar sig och räddar till hörna
64' David frispelar Alex som avslutar med högern men målvakten reflexräddar med en benparad
68' Diaspora provar ett distansskott igen men Robin räddar återigen
69' Friläge för Alex som målvakten räddar igen!
69' 1-4 Oden genom Hampus (assist Alex). Bra förarbete också av Karwan
75' nytt bra skott av Diaspora som Robin räddar till hörna
79' Friläge för Alex som han skjuter utanför
90' Bra skott av Diaspora som Robin räddar
90+1' Gult kort på Dilan + 2 spelare i Diaspora för inbördes bråk
90+4' Bra hörna av Oscar G som Felipe volleystyr utanför
90+6' Fantastisk fin halvvolley av Diaspora som håller på att droppa in men Robin enhandsräddar till hörna