IK Oden U23

Referat: Köping FF U23 - IK Oden U23

Säsongens sista seriematch för U23 spelades mot Köping på konstgräsplanen. Ett bra motstånd med flera från div 3-laget.
Vi ställde med med en 4-2-3-1 uppställning och tillät inte Köping att komma fram till särskilt många lägen.
Istället tog vi ledningen när Hampus lade ett instick mellan benen på Köpings ena mittback till Chris som satte bollen i mål fri med målvakten!
Dock så slarvade vi i ett uppspel och förlorade dessutom tre motlägg mot samme spelare som tog sig hela vägen in i vårt straffområde och placerade in 1-1, vilket var ställningen i paus.
Händelser i 1:a halvlek
1' Frispark av Köping, skottet går över muren men Anton är greppsäker och räddar enkelt
17' Gult kort på Köping-spelare som stämplar Hampus i en farlig kontring
19' Köping tar sig fram till friläge men Anton går ut och räddar skottet
35' Farligt skott av Köping då bollen touchar Keyse och ändrar riktning men Anton hinner reagera och räddar
36' En Köping-spelare bryter in från vänsterkanten och skjuter ett stenhåert skott ur svår vinkel men Anton styr bollen i kryssribban och ut!
37' 0-1 Oden genom Cris (assist Hampus)
42' 1-1 Köping

I andra halvlek får vi en dålig öppning när Köping tar ledningen efter slarvigt bolltapp, återigen i uppspelsfasen.
Sedam gör de 3-1 efter att vi slutat spela när bollen var över kortlinjen, vilket både domaren och assisterade missade. Men vi måste fortsätta spela om inte domaren blåser. Istället tappar vi fokus och samlas runt domaren som givetvis inte ändrar sitt beslut.
Av bara farten gör Köping 4-1 och 5-1 när vi inte är på tårna.
Vi reducerar dock till 5-2 på hörna av Hampus som Samuel på ren vilja trycker i mål.
Sista 10 minuterna är riktigt bra för vår sida och vi kunde gjort något mål till.
Men det blev en ny förlust och vi slutade sist i U23-serien på 0 poäng.
Till matchens lirare utser jag Hampus som dirigerade spelet på centrala mittfältet och assisterade till båda våra mål.

8' 2-1 Köping efter att vi tappat bollen på vänsterkanten utanför eget straffområde, spelaren tar sig ner på kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till kollega som dunkar in bollen i nättaket.
15' Gult kort på nr 5 i Köping som stämplar Anton när han går ut och rensar bort en djupledsboll
17' 3-1 Köping. Här är bollen tydligt över kortlinjen men spelaren är osportslig och fortsätter att spela, passar snett inåt bakåt till en lagkamrat som placerar in bollen i vänstra hörnet. Märkligt att domaren missade detta.
24' 4-1 Köping. Vi är ofokuserade och är inte med på en snabb frispark som lyfts över Rasmus till spelare som tar ner bollen och sätter den i mål fri med Anton
32' 5-1 Köping på hörna som nickas i mål. Dock ger vi onödigt bort denna hörna när vi har ett frisparksläge på Köpings planhalva och istället för att lyfta in bollen i Köpings straffområde spelar vi en sidledspassning in i banan som Köping bryter och kontrar till hörnan som leder till målet.
35' 5-2 Oden genom Samuel (assist Hampus) på hörna. Viljemål av Sam som trycker in bollen förbi en mur av motståndare!
45' Hampus slår en perfekt crosspassning till Jonas som bryter in och kommer fri med målvakten, skjuter ett bra skott förbi målvakten men tyvärr skruvar den utanför stolpen