18:00

IK Franke

Referat: IK Oden - IK Franke

Kvartsfinal i DM mot division 3-laget IK Franke.
Vi hade allt att vinna som kraftiga underdogs men återigen får vi en förfärlig start med tidigt insläppta mål.
Ställning 0-2 efter bara 6 minuters spel. Efter detta hade vi ingen energi och kom inte åt motståndarna som gick ifrån till 0-4.
Vi bytte in Eddie för att få lite injektion och det gav resultat, Eddie fälldes i straffområdet och domaren blåste för straffspark.
Den förvaltade Erik säkert vilket innebar 1-4.
Bara några minuter senare gjorde Josué ett fint upplägg till Jonathan som pangade in 2-4.
Bra uppryckning i slutet av halvleken vilket snyggade till siffrorna.
Händelser i 1:a halvlek:
4' 0-1 Franke. Instick och skott som Linus enhandsräddar men vi är inte vakna på returen som en Franke-spelare trycker in i mål.
7' 0-2 Franke. Inlägg mot bortre och nick i mål. Dock dålig press på spelaren som slog inlägget och hann sikta in sig.
17' Bra anfall av Oden när vi äntligen får lite possession på motståndarens planhalva. Avslutas med att Hadi petar ut bollen till Jonas som skjuter ett skott med vänstern som målvakten räddar
18' Bollvinst av Björn vid mittlinjen, spelar fram Erik som skjuter ett hårt placerad skott med vänstern som målvakten räddar vid bortre stolpen
19' Franke sågar sig in i vårt straffområde efter fint väggspel, jätteläge för deras forward som fintar bort Rasmus och skjuter ett hårt skott från nära håll som Linus reflexräddar
27' 0-3 Franke. Instick och direktavslut i mål. Vi tappade markeringen på ytan mellan backlinje och mittfält.
37' Gult kort på Robin för fult spel
37' 0-4 Franke på frispark direkt i mål
38' Eddie tar sig in i straffområdet och fälls, domaren blåser för straffspark!
38' 1-4 Oden genom Erik på straffspark
42' 2-4 Oden genom Jonathan (assist Josué). Bra förarbete av Björn som hittade in till Josue i straffområdet.

Vi ville ha ytterligare ett reduceringsmål för att sätta lite press på Franke. Men precis som i första halvlek släpper vi in två tidigare mål, vilket innebar ställning 2-6 efter bara 5 minuter.
Därmed kändes matchen körd. Keyse kom in på mittfältet för att skapa en injektion och han jobbade piggt i början men fick senare en smäll i huvudet och kunde inte göra sig själv rättvisa.
Efter en halvtimme nickade Franke in 2-7 på hörna, deras tredje mål på fast situation. Vi måste gå in tuffare i sådana situationer. Strax därefter drog Robin på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.
Vi avslutade sista kvarten med 10 spelare men det såg faktiskt bättre ut. Alla var tvungna att ta sitt ansvar och kriga för att förhindra att Franke utnyttjade de större ytorna. Och vi gjorde det faktiskt bra, höll 0-0 med en spelare mindre.
Men 2-7 går inte att förklara bort - det var klasskillnad på lagen precis som det ska vara när det skiljer två divisioner. Dock tycker jag att vi var lite energifattiga idag. Det gäller att släppa detta nu och tända om till söndagens bortamatch mot Norberg.
Fruktkorgar för bästa spelare i IK Oden delades idag ut till Rasmus och Oscar i backlinjen.

Händelser i 2:a halvlek:
47' 2-5 Franke. Hörna som nickas direkt i mål. Här har vi otur då Linus halkar omkull när han ska plocka ner bollen.
50' 2-6 Franke. Kontring som leder till friläge och placerat skott i mål
56' Inlägg av Franke leder till friläge men Linus gör en fenomenal benparad till hörna
61' Keyse tar sig fram till skottläge och skjuter hårt men det blir touch till hörna
63' Bra anfall där Eddie spelar fram Björn som skjuter utanför
65' Gult kort på nr 3 i Franke för fasthållning
66' Piggt inhopp av Keyse som driver fram och skjuter ett skott som går strax utanför
72' Frisparksinlägg av Jonathan som har bra skruv och bollen går fram till Rasmus som skjuter på halvvolley men bollen går över ribban tyvärr
75' 2-7 Franke på hörna som nickas i mål. Var fanns markeringen?
78' Gult kort på Robin för hårt spel. Omvandlas till rött = utvisning. Därmed spel med 10 man mot 11.
79' Frispark av Franke, bra skott som Linus räddar till hörna
81' Franke tar sig fram med ett instick till en spelare som skjuter från 5 meter men Linus gör en fantastisk reflexräddning.
82' Franke får fördel av domaren i en frisparkssituation och avslutar med ett fint skott som Linus parerar till hörna