19:00

JAS Alunda/IFK D/Ö/Midas/Östhammar

Referat: Strömsbro IF - JAS Alunda/IFK D/Ö/Midas/Östhammar

Strömsbro - Nord Uppland JAS 5-7(3-3, 1-2, 1-2)

Det var ett gäng nervösa men taggade tjejer som samlades för våran andra träningsmatch, borta mot Strömsbro. Inför matchen pratade vi mycket om att sätta defensiven, hålla högt bolltempo och inte fastna i egen zon utan spela oss ur snabbt. Även såklart att vi skulle ut och lira och ha kul! Våra två duktiga målvakter delade på matchen och stod halva var.
1a perioden
Vi får en drömstart och gör 1-0 (01.16), rakt upp i krysset av Agnes. Följande 15 min pressar Strömsbro oss högt upp i våran zon och vi får inte riktigt försvaret att stämma. Dom tar över och efter 10 min står det 3-1 till hemmalaget. Vi kämpar på och lyckas reducera med mål av Kajsa 15.51 och sedan kvittera efter ett fint anfall. 3-3 Janina!
2a period
I paus tar vi upp små saker att förbättra i spelet så som att kliva ut med backarna mot boll och att hitta rätta positioner i försvar. Perioden hann knappt börja så gör Strömsbro 4-3. 6 min in så får dom PP men det redde vi ut efter starkt BP och vi höll även på att kvittera. Därefter blev vårat spel bättre och bättre tack vare att försvarspelet började fungera. Vi kvitterar 12.59 genom Tyra H. 18.20 tar vi ledningen, 5-4 Kajsa.
3e period
Tidig kvittering av Strömsbro efter straffmål. 05.56 6-5, backmål av Britta efter ett långt och fint anfall där vi pressar ner Strömsbro. 10 min in i 3e drar hemmalaget på sig en utvisning och efter ett grymt bra PP gör Kajsa 7-5! Resten av matchen håller vi undan och vinner med 7-5!!

Tjejerna gör en grymt bra match trots att dom bara har tränat ihop under 2 månader och är från 4 olika föreningar! Det finns så oerhört mycket innebandy, vilja och glöd i dessa tjejer!

Våran kapten för dagen, Lisa, utsåg matchens lirare: Thea Lindkvist
Motivering: Felfritt och stabilt försvarspel under hela matchen. Även några offensiva ruscher som höll på att sluta med mål. Starkt jobbat!