Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Mariefred IFK Mariefred Vets Ishockey

Följ

IFK Mariefred Vets Ishockey

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Mariefred
Ishockey
IFK Mariefred Vets Ishockey
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Mariefred Vets 4 3 0 1 9
2 Gnesta IK 2 1 0 1 3
3 Huddinge IK Hockey 0 0 0 0 0
4 AC Camelen 2 0 0 2 0

Match

AC Camelen

1 - 4
Zinkensdamms IP
9 mars 2024
18:30

IFK Mariefred Vets

Referat

Referat: AC Camelen - IFK Mariefred Vets

Referat: AC-Camelen vs. IFK-Mariefred Vets (1-4)

Kamelerna har ingenting på oss!

Mellofinalen i all ära, men den verkliga underhållningen stod en grupp levnadsglada medelåldersmän för i lördags!
Då vi fullständigt överöses av frågor kring referaten i allmänhet och lördagens begivenheter i synnerhet följer här nu några rader. Måtte dessa lindra smärtan och skänka glädje under vinterns sista ryck, detta nödens år, i en tid då vi lite till mans kippar efter andan i våra likbleka kroppar.

General manager stötte på patrull när det kom till att få ihop tillräckligt med lemmar i ett initialskede, trots den attraktiva starttiden 18:30 en lördag på närorten Södermalm, vilket givetvis var en överraskning. En teori gör gällande att spelarfruarna gått samman i en aktion för att hindra sina partners från medverkan för att spelarna då riskerade hamna i trubbel som ett resultat av storstadens alla lockelser efter avslutad match, att damerna helt sonika inte köpte argumenten om vikten av att teambuildning allra bäst bedrivs över rushaltiga dryck på lokal, vilken män ägnat sig åt sedan vikingatiden för att verkligen kunna delge varandra sina innersta känslor.

Enligt ett envist rykte har hockeyförbundet blivit helt nermejad av annars trevliga kvinnor som skrivit arga lappar. Denna teori vill vi avfärda direkt, för att vi gillar våra fruar och för att de främst ser förstås gärna att vi motionerar för att bibehålla våra attraktiva, atletiska kroppar. Mer rimlig förklaring är nog att spelarlistan innehåller ett antal medlemmar som helt sonika älskar mello (dessa kommer få det kämpigt framöver när sanningen uppdagas – ett hockeyomklädningsrum kan vara grymt på det sättet!), andra prioriterade nog snarare rätt som värdesatte familjen högst, som de moderna män som vi hockeylirare också kan vara, tro eller ej.

Tio utespelarbegåvningar och en målvaktsstjärna kom det hursomhelt ner till innan protokollet till matchfunktionärerna var inlämnad och vad det sportsliga beträffar var det aldrig något snack. Revanschlusten var stor efter genomklappningen senast och det fick de stackars puckelryggarna på Söder betala för, trots den initiala ledningen, där kamelerna efter en lång ökenvandring hittade en faktisk oas i form att ledningsmål. Målskyttet för ert favoritlag från Mankan har ju som bekant trasslat, antagligen för att vi på träningen endast räknar snygga mål, men veteranrookien, David ”klassisk rightare” Carlsson, stod för två baljor i sin debut, vilket fick tränar-Rydan att jollra som ett litet barn vid läggdags. Alltid gångbara Jeff, som har lår som vi andra har midjor (fast muskulösa) spretade dit en sin vana trogen och även Persson (artistnamn), som vanligtvis bara dammas av när vi behöver en äkta terminator, krigade in en puck som om mänsklighetens överlevnad hängde på det.

Tre kassar i snabb takt fick även den sista kamelen att dra sin sista suck och nära nog alla övriga livstecken under matchens gång hade Micke ”The Goalie” ett giftigt paradnummer förberett för, med sina matrix-reflexer och sitt kattlika rörelsemönster. Kvällens första stjärna, Rookie-David får ursäkta, var således enkel att dela ut och efter matchens var det naturligtvis vår målvakt som fick äran att bära pälsen av kamelskinn (som råkar vara vår interna pris för matchens spelare) när delegationen skulle ut i neon på de hetaste svartklubbarna i huvudstadsregionen.

När det kommer till de efterföljande timmarna som avser teambuildningen, är vi tyvärr förhindrade att utveckla dessa vidare, givet tystnadsplikten och de relativt nya lagarna som avser datapersonskydd, GDPR. Säkert är dock att somliga anekdoter från nattens övningar kommer bli legender bland lokalbefolkningen, vandringssägner som framtida generationer kommer att surra om i evigheter framöver. Sen skulle sannolikt flertalet få kämpa med sanningshalten kring de olika episoderna, men vi konstaterar endast följande: You had to be there …

Legenden om bjuddryck visade sig vara sann, vilket vi oändligt tacksamma för, och när summern ljöd för sista gången ändrades den uteblivna sportsliga spänningen till att handla om pirret om vilka ädla dryck som reserverats åt oss. Hotshots? Årsgångsviner? Klassiska cocktails? Hipsteröl från en någon liten källare till hemmabryggeri? Hemingways favoritdrink, ”Deaht in the afternoon”? Hemkokta häxor eller kanske hembränt var andra gissningar som florerade, när vi bland liniment- och svettdoft avlägsnade våra mögliga, första generationens hockeyskydd. Genom sig själv känner man andra, vilket Camelen hade koll på och därför var lyckan stor när flaket med folköl landade på massagebordet i precis rätt tid för att ta segerfirandet till nästa nivå. Vad kan vi säga? Vi är enkla män som är lätta att tillfredsställa.

Härnäst väntar dubbla träningar (idiotövningen för alla som prioriterade Mello) innan hemmareturen på lördag på Hammaren 15:00, då en flock AC-Cameler rymmer genom Tullarna, från innerstadens trygghet, för att löpa amok bland våra natursköna omgivningar i Mariefred. Välkomna gossar! Även en storpublik väntas, då det kommer spelas knattehockey i hallen innan och alla berörda har nog inte hunnit lämna innan zebran släppet trissan.

Mediaavdelningen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
David Carlsson 1 2 0 0 0
Jeff Karlborg 1 1 0 0 0
Johan Persson 1 1 0 0 0
David Queckfeldt 1 0 0 0 0
Filip Roglar 1 0 0 0 0
Rikard Rydén 1 0 0 0 0
Thomas Tönnerfors 1 0 0 0 0
Tobias Basilius 1 0 0 0 0
Viktor Millingberg 1 0 0 0 0
Viktor Wall 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Mikael Granstedt 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

sön 17 mar 2024, 15:00 IFK Mariefred Vets - AC Camelen 7 - 0